Dünya bizimle

Güncelleme Tarihi:

Dünya bizimle
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2007 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, sınır ötesi operasyonda sivillerin hedef alındığını öne süren Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’ye "Her kim, Türkiye’nin Kuzey Irak’ta yaşayan sivillere zarar verdiğini, vereceğini söylüyorsa yalan söylüyor" yanıtını verdi.

Erdoğan, bir ay aradan sonra dün toplanan AKP Meclis grubunda şunları söyledi:

HALKI UMURSAMIYORLAR

Bu sonuca ulaşmak, en çok da Güneydoğu’da yaşayan vatandaşlarımızın arzuladığı bir sonuçtur. Zira teröristler en çok o bölgenin insanına zarar vermişlerdir. Eğer bugün Güneydoğu’da farklı bir girişimci gelip yatırım yapamıyorsa, bu endişeler sebebiyle yapamıyor. Eğer orası da bir huzur bölgesi olsaydı, inanıyorum ki bugün o bölgede de onlarca, yüzlerce girişimci gelip yatırımını rahatlıkla yapabilecekti. Bunu da terör örgütü özellikle istiyor. Oranın kalkınmasını istemiyor. Bu bakımdan bölücü PKK terör örgütünün, Doğu ve Güneydoğu’daki vatandaşlarımın refahı, huzuruyla, bölgenin kalkınmasıyla ilgili derdi yoktur. Onun için de bugüne kadar o bölgede benim Kürt kökenli vatandaşlarımın hiçbir zaman temsilcisi olmamıştır, olmayacaktır.

HAKLILIĞIMIZ GÖRÜLDÜ

Hem sınırımızı güvenli hale getirecek, hem bölgeye huzur ve istikrar getirecek başarılı bir operasyon sürecindeyiz. Genel anlamda dünyada haklılığımız teslim ediliyor, kabul ediliyor. Türkiye, bu operasyonla ilgili daha önce hiç olmadığı kadar büyük destekler görüyor. İnanıyorum ki terör odaklarının dezenformasyon çabaları da karşılık bulmayacak, akim kalacaktır.

Müdürlere: Otomobil yakanları hemen bulun

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün yeni atanan emniyet müdürlerini Başbakanlık Merkez Bina’da duvardaki büyük dünya haritası önünde kabul etti. İstanbul’daki oto kundaklama olaylarına değinen ve faillerinin hemen bulunmasını isteyen Erdoğan, "Doğup büyüdüğüm İstanbul Kasımpaşa’da da ellerinde molotofkokteyllerle halkı taciz edenler var. Bu araçların sahiplerinin ne günahı var? Şimdi bunları yakanları, bir vatandaş olarak bağışlamak hakkımız olabilir mi?" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!