Barzani sitesinde ABD’ye hakaret

Güncelleme Tarihi:

Barzani sitesinde ABD’ye hakaret
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2007 00:00

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani’nin TSK’nın sınır ötesi operasyonuna sert tepki göstermediği için ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile görüşmeyi reddetmesinin ardından Iraklı Kürtlerin öfkesi dinmek bilmiyor.

Siyasi liderliğini Mesud Barzani’nin yaptığı Kürdistan Demokratik Partisi’nin internet sitesinde, "Kürtlerin Amerikalılara desteği koşulsuz bir aşk öyküsü değildir" başlıklı bir yazı yayınlandı. Yazı bir kişinin görüşü gibi sunulsa da, KDP’nin web sitesinde yer alması oldukça dikkat çekici bulundu. Yazıda, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın, son Kerkük ziyaretinde, barışçı çözümlere yönelinmesini ve tarihe takılıp kalınmamasını tavsiye etmesi hatırlatıldı. Bu sözlerin, Saddam’ın Kerkük’teki vahşetinin ve Araplaştırma politikasının "artık tarih" olduğu anlamına geldiği belirtildi ve "Dünyanın en güçlü ulusunun dışişleri bakanı cahil ve sığ" denildi. Şefik Şemzin imzalı ve New York çıkışlı yazıda, Amerikalıların tarihi ve kültürel duyarlılıklarla ilgili cehaletlerini sık sık sergiledikleri kaydedildi. Şemzin, "Kürtlerin Kerkük’ü geri almaları ABD’ye kalmadı. Basit kafalı Teksaslılar ve Yankee’ler isteklerini bize empoze edemezler" dedi. Yazıda, Irak’taki ABD güçleri "kasları var ama beyinleri yok" şeklinde tanımlandı.

ZARAR VERİRİZ

Yazıda, Kürtlerin Amerikalılara aşkının koşulsuz olmadığı, Kürtlerin de ABD çıkarlarına ciddi ciddi zararlar verebileceği ifade edildi. "Islanmış adam yağmurdan korkmaz" şeklindeki Irak deyişini hatırlatan Şemzin, Kürtlerin en kötü durumları geçmişte yaşadıklarını, dört yıl öncesi gibi olmadıklarını belirtti. Avrupa ve ABD’de geniş bir ağ kurduklarını ifade eden Şemzin, "ABD’nin Kürtler’le arasının açılmasının Condi ve Bush Amca Yönetimini etkileyeceğini" söyledi. Yazıda, Kerkük "kırmızı çizgi" olarak gösterildi. Kürtler’in en kötü senaryo için hazırlanması gerektiğini belirten Şemzin, "Umarız, liderlerimiz de derin ceplerini dolar ile doldurarak bu meseleyi satmaz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!