Üç ’Neron’ MOBESE kamerasına takıldı

Güncelleme Tarihi:

Üç ’Neron’ MOBESE kamerasına takıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2007 00:00

İstanbul’un Bağcılar, Ümraniye ve Beşiktaş’ın da aralarında bulunduğu bazı ilçelerinde son bir ayda 39 araç kundaklandı.

Haberin Devamı

Saldırganlar özellikle Porsche, BMW, 4x4 cipleri hedef aldı. Emniyet, MOBESE kameralarının bulunmadığı sokakları seçmeleri nedeniyle kundakçıları belirlemekte zorlandı. Ancak, 24 Aralık 2007 günü Şişli Piyalepaşa Bulvarı’nda bir kamyoneti kundaklayan 3 kişinin görüntüleri, Mobese kamerasında bulundu. İncelemeye alınan görüntülerden 3 kundakçının kimliklerine ulaşılmaya çalışılıyor. Dün de Okmeydanı’nda saat 18.30’da bir yolcu otobüsü molotofla kundaklandı. Otobüsün sahibi Özer Öztürk, "Ben kimseye birşey yapmadım ki. Ocağımı söndürdüler" diyerek sinir krizi geçirdi. Öztürk hastaneye kaldırıldı.

İSTANBUL'DA 2 ARAÇ DAHA KUNDAKLANDI...

Gaziosmanpaşa ve Eminönü'nde bir minibüs ile bir otomobil kundaklandı. Böylelikle 17 günde 49 araç kundaklanmış oldu.

Haberin Devamı

Gaziosmanpaşa Gazi Mahallesi İsmetpaşa Caddesi'nde park halinde bulunan 34 EOY 77 plakalı minibüs, gece saatlerinde kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce benzin dökülerek ateşe verildi. Olay yerine gelen itfaiye tarafından söndürülen yangın nedeniyle araçta maddi hasar meydana geldi.

Eminönü Küçükpazar Hacı Kadın Mahallesi İmaret Sabunhanesi Sokakta park halinde bulunan bir otomobil de kundaklandı. Kısa sürede alevli şekilde yanmaya başlayan otomobil, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Kentte bu son araçlarla birlikte 42'ye ulaşan kundaklama olaylarına ilişkin polisin başlattığı çalışmalar sürüyor.

"NERON" İMZALI PAKET KORKUTTU
Fatih'te bir sokağa bırakılan bomba süsü verilmiş paket tedirginliğe yol açarken, bazı vatandaşların bu gibi olaylara karşı duyarlılığını da gözler önüne serdi. Koli bandıyla sarılıp üzerine tükenmez kalemle "Neron" yazılan pakete müdahale etmeye çalışan bir genci polis güçlükle engelledi. Bomba imha uzmanları paketi fünye bağlayarak patlattı.

Fatih Keçeci Karabaş Mahallesi Armutlu Sokak'ta bir çöp konyetnerinin kenarına bırakılan şüpheli paketi gören vatandaşlar polise ihbarda bulundu. Polis, söz konusu yere gelip koli bandıyla sarılmış paketi görünce çevre güvenliği aldı. Daha sonra ise bomba imha uzmanlarına haber verildi.

Olay yerine gelen bomba imha uzmanları, bomba süsü verilmiş, üzerinde "Neron" yazan pakete fünye bağladı. Patlatıldıktan paketten, boş bir pet şişe çıktı. Paketin boş çıkmasının ardından sokakta hayat normale döndü.


ERDOĞAN'DAN "NERONLARI YAKALAYIN" TALİMATI...
Başbakan Tayyip Erdoğan, dün AKP Grup toplantısında İstanbul’da meydana gelen araç yakma olaylarına da değindi. Erdoğan “Bu araçların sahiplerinin ne günahı var? Bu araçlar kimindir, neyin nesidir? Niye bunlar yakılır? Şimdi bunları yakanları, bir vatandaş olarak bağışlamak hakkımız olabilir mi? Hele hele işin idari noktasında bulunanlar olarak buna seyirci kalmak mümkün olabilir mi?” dedi.

Haberin Devamı

Kendisinin de doğup büyüdüğü Kasımpaşa’da ellerinde molotof kokteylleri ve bombalarla halkı sürekli taciz edenler bulunduğu söyleyen Erdoğan, bunun karşısında polisin tüm imkanlarını seferber etmesi karşısında “Polis niçin böyle davranıyor?” deme hakkının olmadığını söyledi. Erdoğan, “Bu hassasiyetler, ister istemez artık halkımızda da bizde de bir şeyler meydana getiriyor. Bütün bunlara rağmen biz diyoruz ki ‘Duygusal olmayacağız ama gereken neyse bunu da kusura bakmasınlar yapacağız.’ Bunlara ne mağdur ne masum diyemeyiz. Dersek, o mazlum durumunda olan insanlara haksızlık etmiş oluruz. Benim vatandaşımın yaşama hakkına, huzuruna kastedenlere, kusura bakmayın biz 'güle güle' diyemeyiz, gereken neyse bunu yapmak durumundayız. Çünkü mal, can, akıl, nesil, ecdat güvenliğini sağlamak bizim görevimizdir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!