Metroya bomba son anda önlendi

Güncelleme Tarihi:

Metroya bomba son anda önlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2007 00:00

İstanbul’a gelen bir PKK bombacısı, dün eyleme giderken yakalandı. Takibe alınan bombacıyı, Mecidiyeköy’de ’Akbil’ gişesi önünde üzerine çullanan polisler etkisiz hale getirdi. Teröristin sırt çantasından, metroda patlatılacağı sanılan yaklaşık 3 kilo A4 patlayıcı çıktı.

İSTANBUL Polisi, dün kenti kana bulayabilecek korkunç bir eylemi zamanında bir müdahále ile etkisiz hale getirdi. Polisin takibe aldığı 30 yaşlarındaki PKK’lı teröristi, Mecidiyeköy metro istasyonunu kana bulamadan önce yakalandı. Teröristin sırt çantasından, 3 kilogram ağırlığındaki A4 plastik patlayıcı çıktı.

Terör örgütünün yurtdışındaki kamplarında eğitim alan PKK’lı bombacı, Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra takibe alındı. İstanbul’a gelerek Gaziosmanpaşa’daki bir adresle bağlantıya geçen bombacı, Yeni Bosna’da Mehmet Avcı’nın Dalyan Sokak, 23 numaradaki dört katlı binanın çatı katına yerleşti.

Polisi evi adeta abluka altına alıp gözetlemeye başladı.

ÜSTÜNE ÇULLANDILAR
/images/100/0x0/55ea2cfff018fbb8f86fba2a


Önceki gün evden ayrılıp Kuştepe’deki bir başka hücre evine giden bombacı, dün saat 12.00 sıralarında sırtında siyah bir çantayla evden çıktı. İzleme ve takipteki polis alarma geçti. Mecidiyeköy’e kadar gelen bombacının heyecanlı hareketleri üzerine, operasyon için düğmeye basıldı. Bombacı, Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne 50 metre mesafedeki Akbil gişesi önünde operasyon timleri tarafından etkisiz hale getirildi. Üzerinden 1975 doğumlu Mehmet Demirkaya adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan bombacının sırt çantasını açan polisler, kırmızı poşet içinde iki kutu bulunca "Bomba var, hemen uzaklaşın" diye bağırarak çevredekileri uzaklaştırdı. Kutularda uzaktan kumandalı A-4 tipi patlayıcılar, ikinci bir fünye olma ihtimaline karşı bomba imha ekipleri gelmeden etkisiz hale getirildi. Akbil gişesinin çevresi, emniyet şeridiyle araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Patlayıcı beyaz bir minibüse konarak incelemek üzere emniyet müdürlüğüne götürdü.

HÜCRE EVLERE BASKIN

Operasyon timleri eş zamanlı olarak bombanın teslim alındığı Kuştepe’deki ev ile bombacının kaldığı Yenibosna’daki eve baskın düzenledi. Evinde patlayıcı ve fünyeler çıkan Mehmet Avcı ve eşi ile Kuştepe’deki evde bulunan 2 kişi gözaltına alındı. İstanbul Valisi Muammer Güler, operasyon sonrası Emniyet Müdürlüğü binasına gelerek bilgi aldı. Vali Güler yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bu patlayıcıların düzenekleri hazırlanmış. Düzenekleriyle birlikte düşünüldüğünde bir eylem hazırlığı içinde olduğu belli. Yakalanması konusunda polisin elbette çalışması var. Takipli operasyon. O bombanın kimseye zarar vermeden ele geçirilmiş olması çok önemliydi. Düzenek bombacının üzerinde değil çantada. Taksim’deki ile benzer bir düzenek."
/images/100/0x0/55ea2cfff018fbb8f86fba2c

’Çok şükür patlamadı’

TERÖRİSTİN bombayla önünde etkisiz hale getirildiği Akbil gişesinin memuru Sami Çağlan, olay anını şöyle anlattı: "30 yaşlarındaki bir erkekti. Beş altı sivil polis gelerek birden üzerine çullandılar. Çanta üzerindeydi. Sanırım Akbil alacaktı. Çantayı polis daha sonra gişenin arkasına götürdü." Şişli Belediyesi’nde temizlik görevlisi olarak çalışan Hüseyin Bektaş ise, olay sırasında bir arkadaşıyla sohbet ettiğini belirterek, "Polislerin elinde gişenin arkasında bir çanta gördüm. İçini açınca ’Bomba var’ diyerek bizi uzaklaştırdılar. Bizde hemen uzaklaştık. Çok şükür patlamadan kurtulduk" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!