Ermeniler her an gitmeye hazır

Güncelleme Tarihi:

Ermeniler her an gitmeye hazır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2007 00:00

Ermeni Cemaati Avukatı Diran Bakar, Hrant Dink’in öldürülmesi, Malatya’da misyonerlerin katledilmesi ve rahiplere yönelik saldırıların, cemaat içinde endişe yarattığını söyledi. Bakar, "Azınlıklar, hálá Türkiye’de kendilerine yönelik olası saldırılardan korkuyor. Maddi durumu iyi olanlar, ’Bir şey olursa kaçarım’ diye düşünüp, gitmeye hazırlanıyor" dedi.

ERMENİ Cemaati Avukatı Diran Bakar, Hrant Dink’in öldürülmesi ve çocuklarının ülkeyi terk etmesi üzerine cemaatten maddi durumu iyi olan ailelerin her an gidebilecek gibi kendilerini hazırladığını söyledi. Bakar, Dink’in öldürülmesi, Malatya’da misyonerlerin katledilmesi ve son günlerde bir biri ardına rahiplere yönelik saldırıların cemaatte endişe yarattığını söyledi.

Dink’in çocuklarının Türkiye’yi terk ettiğini hatırlatan Bakar, "Maddi durumu iyi olanlar, ’Bir şey olursa kaçarım’ diyerek, hazırlar. Amerika’da, Fransa’da ve birçok ülkede yakınları var, onların yanlarına gidebilirler. Maddi durumu iyi olmayanlar ise Türkiye’de kalıyor. Daha çok gençler gitmeyi tercih ediyor" diye konuştu.

Bakar, azınlıklara yönelik birbiri ardına baskılar olduğunu hatırlatarak, Türkiye’nin BM’ye üye olmasının ardından 1936’lı yıllarda da Cemaat Vakıfları’na yönelik baskıların başladığını söyledi.

AZINLIKLAR ENDİŞELİ

Bakar, "Türkiye’de şimdi gayrimüslimlerin kiliseleri açık, dinlerini icra ediyor, ticaret yapabiliyor, görünürde olan bu. Ancak korkuları var. Bu korku da her zaman oldu. Korku sadece Cumhuriyet dönemine ait bir korku da değil" diyerek, azınlıkların hálá Türkiye’de kendilerine yönelik olası saldırılara karşı endişeli olduğunu ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!