DTP'den Öcalan’ın nakli için mektup kampanyası

Güncelleme Tarihi:

DTPden Öcalan’ın nakli için mektup kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2007 00:37

PKK'nın terör örgütü olduğunu kabul etmeyen ve özerklik hakkı tanıyan yeni Anayasa isteğini parti tüzüğüne koyan DTP, şimdi de Öcalan'ın İmralı'dan nakledilmesi için kampanya başlattı.

Haberin Devamı

DTP Hakkari İl Teşkilatı, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın sağlığının, İmralı adasının nemli iklimi ve tutulduğu cezaevi koşulları nedeniyle zamana yayılı olarak her geçen gün bozulduğunu ileri sürerek, başka cezaevine nakledilmesi için mektuplu kampanya başlattı. 3 ayrı metin halinde yazılan 300’e yakın mektup, TBMM İnsan Hakları Komisyonu, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiserliği ve Avrupa Konseyi İşkenceyi İzleme ve Önleme Komitesi'ne gönderildi.

Abdullah Öcalan’ın tek kişilik İmralı Cezaevi’nden, koşulları iyi olan başka cezaevine nakledilmesi, üzerindeki tecridin kaldırılması ve sağlık koşullarının iyilişterilmesi için başlatılan mektup kampanyasına, Hakkari’de 300 mektupla destek verildi. Altay Caddesi'nde bulunun DTP il Başkanlığı binasında toplanan DTP’li eski Belediye Başkanı Metin Tekçe, DTP Hakkari İl Başkanı Hasan Güzel ve 100’e yakın partili, ellerindeki mektuplarla Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan PTT Baş Müdürlüğü’ne kadar sessizce yürüdü. Mektuplar, görevliler tarafından teslim alındı. 300’e yakın mektubun içeriğinde ‘Sayın Öcalan’ sözünün geçmesi de dikkat çekti.

Haberin Devamı

Mektup kamyanyası ile ilgili açıklama yapan DTP Hakkari İl Başkanı Hasan Güzel de Öcalan’dan ‘sayın’ diye hitap etti. Güzel, “İmralı Cezaevi’nde bulunan sayın Abdullah Öcalan’ın başka cezaevine nakli, insan gibi yaşaması ve sağlık koşullarının çözümü için Avrupa konseyi İşkenceyi izleme ve Önleme Komitesi'ne, Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyonu'na ve Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiserliği'ne haklı başvurumuzu yaptık ve bu konuda mektup kampanyası başlattık” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!