Yola devam

Güncelleme Tarihi:

Yola devam
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2007 00:00

ABD Başkanı Bush, kendisini telefonla arayan Başbakan Erdoğan’a, PKK’nın ortak düşman olduğunu bir kez daha vurgulayarak, anlık istihbarat paylaşımını sürdüreceklerini bildirdi. Erdoğan’da Bush’a bu işbirliğinden duyduğu memnuniyeti aktardı.

Haberin Devamı

SINIRDAN SON FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

KUZEY Irak’taki PKK kamplarına yönelik hava operasyonları tüm hızıyla sürerken, Türkiye ile ABD, terörle mücadeleye yönelik anlık istihbarat paylaşımını sürdürme kararı aldı. ABD Başkanı George W. Bush, dün kendisini telefonla arayan Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde, PKK’yı bir kez daha "ortak düşman" olarak niteleyerek, anlık istihbarat paylaşımının süreceğini bildirdi. Erdoğan ile Bush görüşmesi, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile Kuzey Irak’taki Kürt Özerk Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin biraraya geldikleri saatlerde gerçekleşti.

Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu toplantısına ara vererek gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, iki lider, 5 Kasım’da Beyaz Saray’daki görüşmelerinden bu yana terör örgütüne yönelik mücadelede alınan mesafeyi ele alıp değerlendirdiler. Erdoğan ve Bush, PKK terörüne karşı iki ülkenin gerçekleştirdiği işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. İki lider, Kuzey Irak’taki PKK kamplarının vurulmasını sağlayan anlık istihbarat paylaşımı konusundaki işbirliğinin devamı yönündeki arzu ve kararlılıklarını da görüşmede dile getirdiler.

ORTAK DÜŞMAN

Bush, Erdoğan ile Beyaz Saray’daki görüşmesinde olduğu gibi dünkü telefon görüşmelerinde de PKK’yı "ortak düşman" olarak niteledi. Bush, PKK’nın sadece Türkiye’nin değil, ABD ve Irak’ın da düşmanı olduğunu bir kez daha vurguladı. Erdoğan da ABD ve merkezi Irak hükümeti ile terör örgütüne karşı ortak mücadeleye devam edeceklerini vurgularken, iki lider, "ortak düşman" olarak niteledikleri PKK’ya karşı mücadelede işbirliğinin devamı konusunda da görüş birliğine vardılar. Erdoğan, Irak’ın birliği, bütünlüğü ve istikrarının devamı konusunda Türkiye’nin desteğinin süreceğini de Bush’a iletti.

Türkiye: Hedef sadece PKK

Başbakan Erdoğan, Bush’la görüşmesinde daha önce kamuoyuna da açıkladığı, Kuzey Irak’taki operasyonların hedefinin sadece terör örgütü PKK olduğunu bir kez daha Bush’a ifade etti. Erdoğan, Bush’a, Irak’ın kuzeyindeki dost Irak halkına karşı olumsuz bir tutumun söz konusu olmayacağını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!