Türk sularında Kardak dalaşı

Güncelleme Tarihi:

Türk sularında Kardak dalaşı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2007 00:00

Muğla’nın Bodrum İlçesi Gümüşlük Beldesi açıklarındaki Kardak Kayalıkları’nda üç hafta önce Yunanlı balıkçıların avlanmasıyla başlayan gerginlik dün Türk ve Yunan sahil güvenlik botları arasındaki kovalamacayla tırmandı.

Türk karasularını da sık sık ihlal ederek bölgede avlanan Yunanlı balıkçılar dün de 6 balıkçı ve 2 yolcu teknesi, 20’ye yakın kayıkla Kardak önlerine gelerek, Yunan Sahil Güvenlik Botu’nun korumasında avlanmaya başladı. Çatalada ve Kiremitada çevresinde avlanan Türk balıkçılara öğlen saatlerinde Yunan Sahil Güvenlik Botu’ndan bölgeyi terketmeleri uyarısı yapıldı. Bu gelişme üzerine Yalıkavak’tan Üsteğmen Tamer Alpuğ komutasındaki 302 Nolu Sahil Güvenlik Botu bölgeye geldi ve zincir oluşturan Yunanlı balıkçıların bölgeden uzaklaşmalarını istedi.

TÜRKTEKNESİNİBATIRACAKTI Bu arada DHA ekibinin bulunduğu Yalıkavaklı balıkçı Hüseyin Saruhan’a ait ’Radar’ adlı tekne Yunan tacizine uğradı. ’AZ613’ nolu Yunan Sahil Güvenlik Botu’nun ’Radar’ teknesini batırmak için üzerine doğru gittiğini gören Türk Sahil Güvenlik Botu, hemen araya girerek engelleme yaptı ve Yunan botunu karasularımız dışına çıkardı.

Yaşanan kovalamacanın ardından Üsteğmen Alpuğ’un "Ortam gergin, lütfen bölgeyi terk edin" uyarısı üzerine Türk gazeteciler bölgeden ayrıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!