İlk operasyonda yüzlerce PKK’lı terörist öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

İlk operasyonda yüzlerce PKK’lı terörist öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2007 00:47

Genelkurmay Başkanlığı, 16 Aralık’ta Kuzey Irak’taki PKK terör yuvalarına düzenlenen hava harekatını ve sonuçlarını "küçümseyen yorumlara" yanıt vererek, o gün yüzlerce teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

İŞTE PKK HEDEFLERİNE YAĞAN BOMBALAR...

OPERASYONDAN İLK GÖRÜNTÜLER...

SINIRDAN SON GÖRÜNTÜLER

Genelkurmay Başkanlığı, dünkü hava harekatı sonrasında internet sitesinden yaptığı açıklamada operasyonların kesin sonuçlarının önümüzdeki hafta içinde "görüntülü olarak Türk ve dünya kamuoyuna yansıtılacağı" vurgulandı. Genelkurmay’dan dün akşam saatlerinde yapılan açıklamada şöyle denildi:

YORUMLAR İBRETLE İZLENİYOR

"
16 Aralık 2007 tarihinde Irak’ın kuzeyi ve Kandil Dağı bölgesinde gerçekleştirilen harekat, kamuoyunda çok olumlu ve başarılı bulunmasına rağmen; art niyetli bazı çevrelerde harekatı ve sonuçlarını küçümseyen yorumlara rastlanmıştır. Milletçe teröre karşı verdiğimiz mücadeleyi olumsuz etkilemeye yönelik bu yaklaşım, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ibretle ve esefle karşılanmaktadır.

YÜZLERCE TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yapmış olduğu operasyonların tespit edilen sonuçları, önümüzdeki hafta içinde görüntülü olarak Türk ve dünya kamuoyuna yansıtılacaktır. Vurulan mağara ve sığınaklardaki terörist sayısı tam bilinmediğinden, tesirsiz hale getirilen teröristlerin sayısını kesin olarak tespit etmek de mümkün olamamaktadır. Ancak, çeşitli kaynaklara dayanarak yapılan istihbarata göre, yüzlerce teröristin etkisiz hale getirildiği de bir gerçektir.

OPERASYONLAR DEVAM EDECEK

Operasyonların örgüt üzerinde ne kadar etkili olduğu, önümüzdeki günlerde daha iyi anlaşılacaktır. Bu kapsamda, benzer operasyonlar yurt içi ve sınır ötesinde, arazi ve iklime bağlı kalmaksızın her hal ve şartta devam edecektir. PKK terör örgütü, Irak’ın kuzeyinin artık güvenli bir bölge olmadığını yaşayarak öğrenecek ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti karşısında başarı şansının kalmadığını bir kez daha anlayacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!