ABD bilgi iletiyor TSK karar veriyor

Güncelleme Tarihi:

ABD bilgi iletiyor TSK karar veriyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2007 00:00

ABD ile Türkiye arasındaki istihbarat paylaşımının perde arkasını, Washington Post gazetesi yazdı. ABD’nin bu amaçla Ankara’da istihbarat paylaşım merkezi kurduğunu yazan gazeteye göre, Amerikan uyduları ve insansız casus uçaklarından alınan bilgi TSK’ya iletiliyor, Genelkurmay ’Vur’ kararı alırsa, ABD bilgilendiriliyor.

AMERİKAN Washington Post gazetesi, ABD ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arasındaki istihbarat paylaşımının perde arkasını yazdı. Haberde, ABD’li bir askeri yetkilinin, "Biz onlara hedef belirliyoruz. Türk ordusu karar alıp, ’Birşeyler yapacağız’ diyor" sözlerine yer verildi. Habere göre, ABD ile (TSK) arasındaki istihbarat paylaşımı şöyle:

İstihbarat paylaşım merkezi: Amerikan askeri personeli, istihbarat paylaşımı için Ankara’da görüntü ve diğer bilgileri sağlayan bir merkez kurdu. Üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisine göre, bu birimin amacı, terör örgütü PKK’nın hareketlerini ve faaliyetlerini belirlemek. TSK, ABD’nin sağladığı ’anlık (gerçek zamanlı) istihbarat’ üzerine harekete geçip geçmeyeceğine karar verdikten sonra, ABD’yi bilgilendiriyor.

Keşif uçakları kaydırıldı: Ankara’da kurulan bu istihbarat merkezinin yanısıra, PKK mevzilerini saptamak ve bilgi akışını sağlamak amacıyla, ABD askeri keşif uçakları ve insansız hava araçları da Irak - Türkiye sınır boyundaki dağlık bölgeye kaydırıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!