5 km. sıcak takip

Güncelleme Tarihi:

5 km. sıcak takip
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2007 00:00

Türkiye’ye sızmaya çalışan PKK’lıların Hakurk’ta toplanması üzerine, ’mavi bereli’ komandolar dün karadan Irak’ın kuzeyine girdi. PKK’ya karada da ağır kayıp verdiren 700 kadar komando akşam saatlerinde birliklerine geri döndü.

UÇAKTAN ÇEKÄ°LEN PKK KAMPLARININ BOMBALANMA GÖRÃœNTÃœLERÄ°...  Â

Ä°ÅžTE PKK HEDEFLERÄ°NE YAÄžAN BOMBALAR...







TÃœRK
Hava Kuvvetleri’nin pazar günü gerçekleştirdiği hava harekátından sonra, Zap, Haftanin ve Avaşin bölgelerinden kaçan PKK’lıların havadan ve karadan alınan istihbaratlar sonucu Hakurk civarında toplandıkları istihbaratının gelmesi üzerine, "mavi bereliler" olarak bilinen komandolar dün karadan da Irak’ın içine girdi.

PKK AĞIR KAYIP VERDİ Sınırdan sızmaya çalışan PKK’lılara karşı dün sabah erken saatlerde başlatılan operasyonda terör örgütünün ağır kayıplar verdiği belirtildi. Kuzey Irak içlerinde kimi zaman 5 kilometreye kadar içeriye girdikleri ileri sürülen komandolar, "artık operasyonu" olarak nitelenen görevlerini başarıyla tamamladıktan sonra akşam saatlerinde Türkiye topraklarına geri döndükleri belirtildi.

ANKARA SESSİZ KALDI Iraklı Kürt gruplar ve yabancı haber ajansları tarafından da duyurulan bu gelişmeyle ilgili Ankara sessiz kalmayı tercih etti. Hareketlilikle ilgili bilgi vermemeyi tercih eden askeri kaynakların, gün boyu verilen haberleri yalanlamamaları ise dikkat çekti. Hürriyet’in çok güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Genelkurmay Başkanlığı ile Dışişleri Bakanlığı arasında da sürekli temas kuruldu. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bu harekátla ilgili "Güvenlik güçlerimiz ne gerekiyorsa bundan sonra da yapmaya devam edecektir" sözleri ise Başkent kulislerinde "teyid" olarak yorumlandı.

SİVİLLERLE TEMAS YOK ABD’nin özellikle havadan elde ettiği istihbarat sonucu Hakurk civarındaki PKK’lıların toplanıp, sınırdan sızma girişiminde bulunacakları bilgisi üzerine, Irak topraklarında yakın takibe başlayan ve teröristlere ağır kayıplar verdiren komandoların temizlik harekátını akşama doğru tamamladıkları öğrenildi. Bu operasyonda da sivillerle hiç bir temas olmadığı belirtildi.

ÇATIŞMA YAŞANDI Kürdistan Demokrat Partisi’ne yakın Peyamner Haber Ajansı da, 700’den fazla Türk askerinin, Türkiye ile Kürdistan Bölgesi sınırları arasında bulunan Begijni Deresi’nden Kürdistan bölgesine girdiğini duyururken, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Peşmerge güçleri yetkilileri de, Türk askeri ile PKK’lılar arasında çatışmalar olduğu bilgisinin kendilerine ulaştığını bildirdi.

Yerleşim bölgesinde değiller

KDP’nin bölgedeki sorumlularından Ali Hüseyin 400- 500 kadar Türk askerinin Begejne Deresi’nden Kuzey Irak sınırlarını geçerek bölgeye girdiğini, bulundukları yerlerin yerleşim alanları olmadığını iddia etti. Hüseyin, "Türk askerleri piyade birliklerinden oluşuyor. Hiç tank ve zırhlı aracın desteği yok. Türkiye ile İran ve Irak üçgeninde bulunan Kani Reş bölgesine yakın bir tepede bulunuyorlar. Türk askerlerinin yerleştiği bölgeler yerleşim alanları değil" dedi.

Habur’a intikal

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı komandoların Kuzey Irak’a girdiği haberlerinin geldiği saatlerde, Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde de askeri hareketlilik yaşandı. Aralarında tankların ve zırhlı araçların bulunduğu konvoyun ilçe merkezinden geçişini bölge halkı ilgiyle izledi. Tanklar, Irak’a açılan Habur Sınır Kapısı yakınlarındaki Tank Taburu’na konuşlandırıldı.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!