Genelkurmay-Çankaya perdeli irtibat

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmay-Çankaya perdeli irtibat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2007 00:00

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kandil Dağı ve Irak’ın kuzeyine yönelik harekatı ile ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e düzenli bilgi verildi.

Gül, Kazakistan’da olduğu sürece harekátla ilgili herhangi bir bilgi sızmaması için Ankara ile irtibatında bu konuyu hiçbir şekilde konuşmadı. Gül, Türkiye’ye döndükten sonra Çankaya ile Genelkurmay Harekat Merkezi arasında "Perdeli irtibat"a geçildi.

BÜYÜKANIT ARADI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Gül’e, ABD ile yürütülen istihbarat çalışmalarının değerlendirilmesi sonucu Washington’un hava harekatı için Türk jetlerine Irak hava sahasını açması, F-16’ların giriş ve çıkışları ile uçuş koordinatlarına ilişkin angajman kuralları, İncirlik’te konuşlu tanker uçağının yakıt ikmalini ne şekilde yapacağı, sivil halka zarar vermemek için kullanılan lazer güdümlü bombalarla ilgili detaylı bilgiler verdi. Gül sıfır zaiyat ve nokta hedeflerin başarılı bir şekilde yerle bir edilmesi nedeniyle Orgeneral Büyükanıt’a ve harekatta görev alanlara teşekkür ve tebriklerini iletti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!