DTP: Operasyon bir an önce durdurulmalı

Güncelleme Tarihi:

DTP: Operasyon bir an önce durdurulmalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2007 13:02

DTP, TSK'nın Kandil Dağı'ndaki PKK kamplarına yönelik geniş çaplı hava operasyonuna ilişkin ilk değerlendirmelerini yaptı. DTP'li Fatma Kurtulan, operaspyonun biran önce durdurulması gerektiğini savundu.

Haberin Devamı

DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, "Kuzey Irak’a yönelik operasyonun bir an önce durdurulması gerektiğini" savundu ve şöyle dedi :

"Operasyonu çözüm olarak görmüyoruz. Şiddet çözümsüzlüğü derinleştirir. Bu yöntemlerle 30 yıldır çözüme ulaşılamadı. Operasyonlar bir an önce durdurulmalı. Biz diyalog ve demokratik yöntemlere inanıyoruz.”

DTP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, da, Türkiye’nin Kuzey Irak’a yönelik askeri operasyona ilişkin olarak yaptığı değerlendirme de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Demirtaş, “Başbakan bir yandan eve dönüşten bahsediyor bir yandan da operasyon yapılıyor. Bunlar birbiriyle uyumlu değildir. Bu bir çelişkidir. Biz mecliste tezkereye hayır diyen tek partiydik. Hiçbir operasyonun sorunu çözmeyeceğine, daha sorunu içinden çıkılmaz hale getireceğine inanıyoruz” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!