Birlikte TV’ye çıksınlar

Güncelleme Tarihi:

Birlikte TV’ye çıksınlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2007 00:00

Gazetecilerle kahvaltıda buluşan MHP lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’ın birlikte TV’ye çıkmasını önerdi. Bahçeli "Çelişkili ifadelerle konuşmak yerine meselelere nasıl baktıklarını beraberce açıklamalılar" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ı dikkatli bir dille eleştirirken, ilginç bir öneride bulundu: "Birbirleriyle çelişkili ve gecikmeli ifadelerle konuşmak yerine bir defa da Başbakan ile Genelkurmay Başkanı yan yana gelerek meselelere nasıl baktıklarını birlikte açıklarlarsa daha inandırıcı olacaktır." Bahçeli, dün Swissotel’de medya temsilcileriyle kahvaltılı sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Gazetecilerin sorularıyla şekillenen toplantıda Bahçeli, özetle şu görüşleri dile getirdi:

NET ANLAŞILIR

(Genelkurmay ile iktidar arasında birlikte hareket etmeleri konusunda bir eksiklik mi var sorusu üzerine) Kurumlar birlikte ne kadar düşünüyorlar anlamakta güçlük çekiyoruz. Sayın Başbakan diyor ki siyasi direktifi verdik. Genelkurmay, ’bize gelmedi’ diyor. Geldi mi gelmedi mi. Ortak görüş oluşmamış izlenimi oluşması, ülkenin güvenliğini, bütünlüğünü ilgilendiren ciddi bir konu. Genelkurmay Başkanı ile Başbakan, bir programda veya televizyonda nelerin olup bittiğini beraberce açıklarlarsa Genelkurmay ile hükümetin nerede ayrıştıkları, nerede bütünleştikleri, nerede birlikte hareket ettikleri daha net anlaşılır.

(MHP’de Genelkurmay’a bir güvensizlik mi söz konusu, sorusu üzerine) Güvensizlikten ziyade anlaşılmazlık var. Silahlı Kuvvetlerimize güven duymamak mümkün değil. O bizim ordumuz, iktidar bizim iktidarımız. Güvensizlikle incitmek yerine anlaşmazlığı ortadan kaldırmakta yarar var.

PKK İMASI

(Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’ın ’PKK’nın legal kolu Meclis’te’ açıklaması üzerine) Genelkurmay Başkanı tespiti yapmış. Biz de geçmişte PKK ile ilişkileri olan, bu manada yargısı devam eden kişileri milletvekilleri olarak sol tarafımızda otururken görmekteyiz. Bu kadar net.

ÜNİVERSİTEDE TÜRBAN OLMALI

Hastanede, adliyede ’türban takanlara hizmet vermiyoruz’ denilemez. Üniversiteyi kazanan öğrenciye kapıda, ’siz tesettürlüsünüz, giremezsiniz’ denilemez. Uzlaşmadan da bu mesele üzerinde ısrar etmek Türkiye’de gerilim ve çatışmadan siyaseten beslenmek demek. Türban gibi konularla, bazı siyasi partiler besleniyor, aşırı derecede siyasi vitamin enjekte ediliyor. Onlar da, milletimizin anlayışını kendisinin her türlü davranışının kabulü gibi algılayıp, ’her iki kişiden biri bize oy veriyor’ diyor. Türkiye’nin yarısını kendisi için, yarısını da husumete alet ederek yok sayan bir anlayışla Türkiye’yi yönetmeye kalkıyorlar. Türkiye, bu çirkinlikten kurtulmalı. Yoksa bir gün bu iki kişiden biri bir partinin önüne toplanır, ya seçim, ya verdiği oyların iptalini ister.

Paşa’nın istifasına gerek yok

GAZETECİLERİN, bazı MHP’li milletvekillerinin Orgeneral Büyükanıt’ı istifaya çağırdığını hatırlatması üzerine Bahçeli "MHP’liler niye Büyükanıt’ın istifasını düşünsün ki. İstifa edince ne olacak, böyle bir şey ne sağlar? Sorayım ’istifa etsin’ diyen Osman Durmuş’a. Bir siyasal kurumu istifaya davet etmek başka, bir anayasal kurumu istifaya davet etmek başka şey" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!