Pelinsu’nun babası karakolda kayboldu

Güncelleme Tarihi:

Pelinsu’nun babası karakolda kayboldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2007 00:00

PKK için operasyona çıkan ve dönüşte dağda bir karakola yerleşen doktor Üsteğmen Fatih Uluğ bulunamadı. Oğullarının firar etmiş olabileceği iddialarını reddeden Nejla-Ahmet Uluğ, kaçırıldığına inanıyor. Genelkurmay Başkanlığı ise henüz bir açıklama yapmadı.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün Köşk’e çıktıktan hemen sonra terörle mücadele kapsamında yaptığı Şırnak ziyareti sırasında kucağına aldığı 22 aylık Pelinsu bebeğin babası, doktor Üsteğmen Fatih Uluğ, Şırnak’ta operasyon sonrası kayboldu. Taraf Gazetesi, dünkü sayısında üsteğmen Uluğ’un 2 Aralık’ta katıldığı bir operasyondan sonra helikopterle geri dönen birliği tarafından bölgede unutulduğunu yazdı. Gazete, Uluğ’un anne-babasının "Bizimle konuşan yetkililer ’oğlunuz firar etmiş olabilir’ dedi" iddiasına da yer verdi. Ancak aile bunu şiddetle reddediyor ve oğullarının kaçırıldığına inanıyor.

DİĞER OĞLUM DA GİDECEK

Şırnak’ta Çakırsöğüt Karakolu revirinde görev yapan oğlunun firar ettiğine inanmayan anne Nejla Uluğ Hürriyet’e, "Oğlum sağ salim dönsün, öldüyse ben bunu duymadan öleyim. Diğer oğlum askere çağrıldı gerekirse o da gidecek. İmkan versinler o teröristleri böcek gibi ben ezeyim. Firar ne demek? Oğlumu kaçırmalarından korkuyorum. O kaçırdıkları 8 asker gibi şimdi de oğlumu kaçırmalarından korkuyorum" diye konuştu. Baba Ahmet Uluğ ise olayla ilgili hiçbir yorum yapmazken, Genelkurmay’dan konuyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

DAVA FALAN AÇMAM

Anne Uluğ, "Oğlunuzun kaybından ordu sorumlu, avukat tutun, Gerekirse biz size avukat bulalım" teklifi yapan çevreler olduğunu da belirterek, bunlara olumsuz yanıt verdiklerini söyledi. Anne, "Oraya kendi isteği ile gitti. Herkesin oğlu aynı tehlikeyi yaşıyor, komutanlar da o tehlikeyi yaşıyor, kendi hayatlarını tehlikeye atıp oğlumu arıyorlar. Dava açacak olsam ailemde üç avukat var onlara giderim. Orduya dava falan açacak değilim" dedi.

NASIL KAYBOLDU

Bölük, operasyon dönüşü konteynerlerden oluşan bir karakola yerleşti. Herkes kendisine ayrılan konteynerde dinlenmeye çekildi. Üsteğmen de burada en son sigara içip, sandviç yerken görüldü. Karakolun doktoru ve Üsteğmen Uluğ’un hasta askerleri muayene etmesi planlandı. Bütün hastaların kendisine geldiğini gören karakol doktoru, meslektaşını arattı, bulamadı.

TÜFEĞİ YOK

Doktorun dinlendiği konteynere bakıldığında yemek erzak çantası bulundu. Ancak doktorun kendisinin ve tüfeğinin kaybolduğu anlaşıldı, arama çalışmalarına başlandı.

3 GÜN GECİKMELİ

Doktorun anne ve babası Nejla-Ahmet Uluğ çiftine bu sürede haber verilmedi. Doktorun arkadaşları aileyi arayıp "Nasılsınız?" diye sorarak durumdan haberdar olup olmadıklarını kontrol etti. Geçen hafta pazartesi kaybolan doktorun bulunamaması üzerine perşembe günü aileye ilk haber gitti.

Facebook’ta Atatürkçü

FACEBOOK’ta yer alan bilgilerine göre Fatih Üsteğmen 22 Ağustos 1974 doğumlu ve metal müzik meraklısı. ’Bahse girerim 500 bin kişi Atatürk’ün hálá hayatta olmasını İsterdi’ ve ’Tarihin en büyük lideri Atatürk’ gruplarına üye olan Uluğ, sayfasında, "Terör bütün insanlığı tehdit ediyor. Teröre beraber dur diyelim" afişine yer vermiş.

Sözleşmeli subay olmuş

TIP eğitimini bitirdikten sonra askerliğini yapan ardından da eşinin telkiniyle Jandarma’ya başvuran doktor Fatih Uluğ 3 ay kurs görüp, sözleşmeli subay olarak göreve başladı. Şırnak’ta görevlendirilen Uluğ, eşi Feray Uluğ ve kızı Pelinsu ile Şırnak’ta kendilerine ayrılan bir apart otele yerleşti. Fatih Uluğ, 22 aylık Pelinsu ile oynarken, objektife böyle poz vermiş.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!