Yasaklar kalkacak

Güncelleme Tarihi:

Yasaklar kalkacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2007 00:00

Görevinin ilk günü 5 dakikalık basın toplantısı düzenleyen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın ’çok daha serbest bir üniversite’ istediğini söyledi. Prof. Özcan, "Bütün yasaklar üniversiteden kalkacak" dedi.

YÖK Başkanlığı görevine dün başlayan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın ilk sözleri "Bütün yasaklar üniversiteden kalkacak" oldu. Özcan, dünkü basın toplantısı öncesinde Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada türban konusunda, "Benim kanaatim üniversitelerin tamamıyla serbest kurumlar olması ve sadece bilimle uğraşmaları. Üniversitelerimiz Türkiye’yi 21’inci yüzyıla taşıyacak bilgi birikimini üretmek zorunda. Benim amacım bu bilimsel çıktıyı artırmaktır. Eğer biz bunu yapabilirsek, türban sorunu, katsayı sorunu gibi sorunlar kendiliğinden hallolacaktır" dedi. Görevinin ilk gününde 5 dakikalık basın toplantısı yapan Özcan, şöyle konuştu:

GÜL’Ü TANIMIYORDUM

Sayın Cumhurbaşkanımız beni pazar günü çağırdı, ondan sonra görevi aldığımı öğrendim. Sayın Gül ile önceden tanışmıyordum. Üniversitelerin sorunlarını serbestlik ve bilimsellikle çözeceğiz. Sorunlarla baş edersek üniversiteler rahatlayacak, bilimsel yayın sayısında gözle görülür bir artış sağlanacak. YÖK’ün faaliyetlerinden kamuoyunu bilgilendirmek için her ay bilgilendirme toplantısı yapıp, öneri ve görüşleri paylaşacağım. Üniversitelerin problemleri YÖK’ün kendi raporlarında da mevcuttur. Oraya gittikten sonra oturup, problemlere bakıp, aralarında bir öncelik sıralaması yapıp teker teker onlarla ilgilenmeye başlayacağım.

EKİBİMİ KURACAĞIM

Kendi ekibimi kurmayı düşünüyorum. Eğer ihtiyaç doğarsa, birkaç gün zaman geçirdikten sonra böyle tasarruflarda bulunup bulunmayacağımı söyleyebilirim.

SERBEST ÜNİVERSİTE

Öğrenci, öğretim üyesi ve rektörlere mesajım, önümüzdeki dönemde çok daha serbest bir üniversite görecekleri. Bunu çok takdir edeceklerini düşünüyorum ve üniversitelerin de bu tür yerler olmasını istiyorum. Herkesin fikrini serbestçe söyleyebildiği, fikirlerin tartışıldığı yerler olmasını istiyorum. Belki bugüne kadar yapılan uygulamaların bazılarından vazgeçmek, üniversiteleri sıkışmış bir durumda bırakmamak, her türlü özerkliği, mali olabilir, idari olabilir onları vermekle olur zannediyorum.

Makama eşi uğurladı

YÖK Başkanlığı görevine atanan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ı, eşi Prof. Dr. Metin Kıvılcım Özcan evinin önünden uğurladı. Mercedes marka makam otomobiline binen eşini el sallayarak gönderen Metin Hanım, "Eşimin YÖK Başkanlığı’na atanmasından mutluluk duydum. Beklemiyorduk, sürpriz oldu" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!