İnternet kamu binası değildir

Güncelleme Tarihi:

İnternet kamu binası değildir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2007 00:00

Konya Vergi Dairesi Başkanı Harun Kaynak, kurumun resmi internet sitesinde Büşra Yaman adlı ilköğretim öğrencisinin türbanlı fotoğrafına yer verilmesini, "İnternet sitesi kamu binası değildir" diye savundu.

TÜRBANLI ilköğretim öğrencisi Büşra Yaman’ın türbanlı fotoğrafına yer veren Konya Vergi Dairesi Başkanı Harun Kaynak, bu durumu "İnternet sitesi kamu binası değildir" sözüyle savundu. Büşra Yaman’ın, Konya Vergi Dairesi’nin resmi internet sitesinde, "Vergini ver devletine, haram katma servetine" sözüyle türbanlı bir fotoğrafının yayımlandığı haberi, dünkü Cumhuriyet Gazetesi’nde yer aldı. Haberden sonra "www.konyavdb.gov.tr’ adresli site ziyaretçi girişine kapandı. Konuyla ilgili Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Harun Kaynak, Büşra Yaman’ın, 2007 başında düzenledikleri yarışmada, 200 kişi içinde "Vergini ver devletine, haram katma servetine" sloganıyla birinci geldiğini belirti. Kaynak, "İlköğretim öğrencisi bir kız çocuğunun türban takmasını" nasıl karşıladığı sorusuna, "İlköğretim öğrencisi değil. O şimdi lise öğrencisi" yanıtını verdi. Kaynak, türban yasağı ve kamusal alan tartışmalarının anımsatılması üzerine de "İnternet sitesi kamu binası değildir" dedi. Haberden sonra Konya Vergi Dairesi’nin İnternet sitesinin "aşırı yoğunluk nedeniyle çöktüğünden" yakınan Kaynak, "İl ortamında çok iddialı olmayan bir İnternet sitesiydi. Arkadaşlarımız şimdi düzeltmek için uğraşıyor" dedi.

TÖRENDE TÜRBANLI

Konya Vergi Dairesi’nin yarışmasında derece alan öğrenciler için düzenlediği ödül töreni 20 Şubat 2007’de "kurum binasında" yapıldı. Kaynak, o törende çocukların 10-15 yıl sonra karşılarına mükellef olarak tekrar çıkacağını belirtmiş ve "Bu anlamda biz geleceğe, geleceğin mükelleflerine yatırım yapıyoruz" demişti. İnternet sitesinde türbanlı fotoğrafı bulunan Büşra Yaman, tören tarihi olan Şubat 2007’de Zafer İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisiydi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!