Acı tatbikat

Güncelleme Tarihi:

Acı tatbikat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2007 00:00

Eğirdir Dağ Komando Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı’ndan bir grup askerle birlikte Davraz Dağı’nda yön bulma tatbikatı yapan Üsteğmen Emre Ercan, aşırı soğukta kalp krizi geçirip öldü.

Haberin Devamı

ISPARTA’nın Eğirdir İlçesi’ndeki Eğirdir Dağ Komando Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı’na bağlı bir grup asker, bir haftadır bölgede süren tatbikat çerçevesinde ’yön bulma’ amacıyla önceki gece kayak merkezi Davraz Dağı’na çıktı. Hava sıcaklığının eksi 3 derece olduğu dağın 2100 metresinde rüzgár ve tipiyle mücadele eden askerlerden 24 yaşındaki Üsteğmen Emre Ercan kalbinden rahatsızlandı. Eğitim çalışması sırasında diğer askerler intikale devam ederken, Üsteğmen Ercan, bir grup askerle birlikte, bir tepenin yamacında korunaklı bir noktada bırakıldı. Bu durum komutanlığa bildirildi. Olumsuz hava şartları nedeniyle bir süre sonra üsteğmen ve beraberindeki askerlerle bağlantı kesildi. Geceki aramalardan da sonuç alınamadı. Bu askerler sabahki toplanma yerine ulaşamazken, arama ve kurtarma çalışmaları havadan da devam etti.

/images/100/0x0/55eac781f018fbb8f8963113

ŞEHİT OLDU

Haberin Devamı

Aralarında 1 üsteğmen ile astsubay ve uzman çavuşların bulunduğu 9 ile 10 arasında olduğu bildirilen kayıp askerlerin bulunması amacıyla bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi ve arama helikopterleri sevk edildi. Üsteğmenin naaşı donmuş halde bulundu.

Davraz Dağı’nda şehit düşen üsteğmen Emre Ercan’ın saat 02.00 sıralarında büyük olasılıkla kalp krizinden öldüğü, asker arkadaşlarının kalp masajı yapmasına rağmen hayata döndüremediği belirtildi. Üsteğmen Ercan’ın kadrosunun Bolu Dağ ve Komando Tugayı’nda olduğu, ’dağcı komando’ ihtisas kursu için bir süre önce Eğirdir’e geldiği kaydedildi.

Askerleri kurtuldu

Askeri helikopterler, dün saat 11.30 sıralarında askerleri Davraz Dağı’nın güney doğusundaki Belkuyu Mevkii’nde buldu. 2100 metre yükseklikteki dağın yamacında donmak üzereyken bulunan askerler, helikopterlerle Dağ Komando Okulu’na getirildi. Askerlere ilk müdahale burada yapıldı. Dağda askerlere komuta eden Üsteğmen Emre Ercan’ın ise dağda şehit olduğu bildirildi. Isparta Askeri Savcısı da inceleme yapmak üzere Davraz Dağı’na gitti.

Rüzgár gece eksi 15 hissettirdi

Davraz’daki 5 yıldızlı Sirene Otel Genel Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda profesyonel kayakçı olan Mücahit Kalkan ise "Belkuyu, Davraz’ın güneydoğusunda kalıyor. 2100 metre yükseklikte. Yer yer geçitler ve tepeler var. Dün gece hava sıcaklığı eksi 3 dereceydi. Yağmur yağdı ve rüzgár vardı. Bununla birlikte askerlerin hissedilen sıcaklığı sıfırın altında 15 dereceyi bulmuştur. Kurtarma çalışmalarında askerlere bölgeyi iyi tanıdığımız için yardımcı olduk" dedi.

Sabaha karşı bulduk

Eğirdir’e giderek askerlerin durumu hakkında bilgi alan Isparta Valisi Şemsettin Uzun, "Eğirdir Dağ ve Komando Okulu’nda ihtisas eğitimi yapan 100 kişilik ekip, önceki akşam üzeri Davraz Dağı’na çıktı. Eğitim sırasında Üsteğmen Emre Ercan, rahatsızlanarak halsiz düşmüş. Ekip içerisindeki, birkaç asker üsteğmeni uygun bir yere taşımış. Diğer askerler 10’ar kişilik gruplar halinde intikali sürdürmüşler. Bastıran yağmur ve fırtına nedeniyle üsteğmenin de aralarında bulunduğu askerlerle irtibat kopmuş. Gece 24.00’den itibaren arama çalışmalarına başlandı. Sabaha karşı üsteğmen şehit düşmüş olarak bulundu" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!