Atatürk'ün de bindiği trenin lokomotifi hurdacıda

Güncelleme Tarihi:

Atatürkün de bindiği trenin lokomotifi hurdacıda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2007 11:11

Ulu Önder Atatürk'ün Uşak'a yaptığı ziyaretlerin birinde bindiği treni çeken lokomotifin ihaleyle hurdacıya satıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Saatte 24 kilometre hız yapabilen, 1934 yılında ‘Orenstein&Koppel A.G. Abtmonttaina Berlin’ firması tarafından yapılan dizel motorlu lokomotifi, bir yıl önce, ihaleyle hurdacı Celal Çığlı ve Özcan Çığlı kardeşlerin 16 bin YTL karşılığında satın aldığı ortaya çıktı. Celal ve Özcan Çığlı kardeşler, halen çalışır durumda olan lokomotifin, Uşak Şeker Fabrikası'nın kurucusu Molla Musa Oğlu Nuri Şeker'in, fabrikaya şeker taşıması için 1934 yılında satın aldığını ve Atatürk'ü 1934 yılı Haziran ayında Uşak'a getiren treni de çektiğini öğrendiklerini belirtti. Uşak Şeker Fabrikası tarafından geçen yıl yapılan ihalede, lokomotifi 16 bin YTL'ye satın aldıklarını belirten Özcan Çığlı, “Lokomotifi parçalamadık. Koç ve Sabancı ailelerinin lokomotifi satın almak istediklerini öğrendik. 50 bin YTL'ye satmayı düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Hurdacı kardeşlerden Celal Çığlı da, Tabakhane Mevkii'ndeki dükkanlarında duran lokomotifi, farklı kentlerden gelen çok sayıda antikaseverin satın almak istediğini, ancak fiyatta anlaşamadıkları için satmadıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!