Kandil menzilde

Güncelleme Tarihi:

Kandil menzilde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2007 00:00

Genelkurmay Başkanlığı’nın önceki gün Irak’ın kuzeyi ile sınıra yakın bölgelerde görev yapan medya mensuplarının "can güvenliğinin" garanti edilemeyeceğini açıklamasının ardından, bölgeye füze sevkiyatı başladı.

Sınıra yakın Yüksekova ve Şemdinli’deki birliklere dün sabaha karşı gün aydınlanmadan yapılan füze sevkiyatı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyinde geniş bir alan içinde nokta atışları yapabileceğinin işaretleri olarak yorumlandı. Kaynaklar, füze sevkiyatından sonra akla gelen ilk yerin Türkiye sınırına kuş uçuşu yaklaşık 90 kilometre uzaklıkta olan Kandil Dağı olduğunu belirttiler. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen sevkiyat öncesi, Hakkári-Yüksekova arasındaki 80 kilometrelik yol boyunda mayın arama taraması yapıldı. Yüzlerce askerin katıldığı bu faaliyet sırasında, dağlara mevzilenen komandolar da, emniyet görevi yaptı. Kuzey Irak’ta da bölgesel yönetimin hafta başında aldığı kararla, Peşmergeler güneye doğru çekiliyor.

250 km’yi vurabiliriz

TSK’nın elinde Irak’ın kuzeyinde uzak bölgelerde bulunan PKK mevzilerine havadan nokta atışı yapacak etkili füze platformlu silah sistemleri bulunuyor. TSK’nın elinde bulunan füzeler ile menzilleri şöyle:

Kasırga: 19 üniteden oluşuyor ve karadan karaya 80 kilometre menzile sahip.

Jaguar: Menzili 150 kilometre.

Toros: Menzili 65 ile 110 kilometre arasında değişen iki ayrı tipi bulunuyor.

ATACMS: Menzili 165 kilometre.

Yıldırım B 611: 250 kilometre uzaklıktaki hedefleri imha ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!