Atatürk’ün psikolojisi tahlil edilecek

Güncelleme Tarihi:

Atatürk’ün psikolojisi tahlil edilecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2007 00:00

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Atatürk’ün Nutuk’u yazarken içinde bulunduğu psikolojiyi analiz etmek amacıyla bilimsel bir çalışma yapılacağını açıkladı. Aydın, dün TBMM Genel Kurulu’nda bakanlığına bağlı TÜBİTAK, TÜBA, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bütçeleriyle ilgili bilgi verdi.

NUTUK’A TAHLİL YAPILMALI Nutuk’a Avrupa’da dengi bir esere verilen bilimsel ilginin gösterilmediğini vurgulayan Aydın, "Nutuk’un ciddi bir tahlili yapılmalı. Onu söyleyenin hangi psikoloji içinde bulunduğunu, aynı zamanda onun Türk kültürünün ana çerçevesi ve ana ruhu içerisinde yerinin ne olduğunu tahlil etmeliyiz. Birden bire Atatürk onu söylemiyor. Atatürk bir kültürden geliyor, bir dünya görüşünden geliyor, asırları dolduran bir tarihten gelen bir insanın yaptığı bir konuşmadır. Nutuk en az 10 yönüyle tahlil edilmek zorundadır" dedi.

Avrupa’da söylem tahlili yapan başarılı üniversiteler bulunduğunu belirten Aydın, Türkiye’den birkaç öğrencinin bu amaçla yurtdışında eğitime gönderileceğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!