Fatih Terim'in maaşı Meclis'i karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Fatih Terimin maaşı Meclisi karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2007 12:15

TBMM Genel Kurulu'nda yapılan 2008 bütçe görüşmelerinde hararetli tartışmalar yaşanmaya devam ediyor.


/images/100/0x0/55eb5767f018fbb8f8bb0acb
DTP'li Milletvekili Sırrı Sakık, aldığı söz hakkında bütçeden kimin ne kadar pay aldığının anlaşılamadığını vurgulayarak yaptığı bir araştırmadan örnek verdi.
Sakık, Fatih Terim ne kadar maaş aldığını merak ettiğini, bunun üzerine yetkili kurumlara telefon ettiğini anlattı.
Birkaç telefondan sonra yetkili biriyle 130 bin YTL üzerinde anlaştıklarını ifade eden Sakık, "Helali hoş olsun ama gelir düzeyinin bu kadar düşük olduğu bir ülkede bu para çok değil mi" diye sordu.
Bu sırada Meclis sıralarından kendisine "Büyük adam" diye seslenilmesi üzerine Sakık, "O büyük adam da bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı küçük adam mı? Onların bir yılda aldığı maaş Fatih Terim'in aldığı bir aylık maaşa denk geliyor" diye konuştu.
Sakık "Bu durum hangi sosyal demokrat anlayışa sığar, Fatih Terim'in aldığı para 310 asgari ücretlinin toplamına eşit" deyince bu kez CHP sıralarından kendisine itiraz geldi.
"Bu söylediğinin CHP ile ne alakası var? Terim'in maaşını CHP mi veriyor" diye seslenildi.
Sakık ise "Niye bağırıyorsun bu hakkı size kim veriyor" diye çıkıştı.

Haberin Devamı

CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de konuşmasına başlarken, Genel Kurul salonunda az sayıda AKP'li milletvekili bulunmasını eleştirdi. “Biz bize konuşacağız” diyen Sevigen, Cuma namazına gitmek kadar, Genel Kurul salonunda millet için çalışmanın da sevap olacağını söyledi.

Sevigen, DTP'li Sakık'ın partisine yönelik iddiasına da yanıt vererek, “Biz emekten yana bir partiyiz. CHP dün ne söylediyse, bugünde onu söyler” dedi.

Amatör kulüplerin desteklenmesi gerektiğini, bunun için büyük şehirlerde tesislere ihtiyaç duyulduğunu anlatan Sevigen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde çok gecekondu yapıldığını, bu nedenle İstanbul'da amatörler için arsa kalmadığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

“Futbolda ulusal takımımızı tarikatlara göre kurmaya başladık” diyen Sevigen, yetenekli gençlerin milli takıma konulamadığını ileri sürdü.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçen'in, “oyuncak” olsun diye oğluna Ankaraspor'u kurduğunu öne süren Sevigen, Gökçek'in tüm müteahhitlerden, dozerlerden, mal satımlarından bu kulüp için “haraç aldığını” savundu.

Milli atlet Süreyya Ayhan'a da sahip çıkılmasını isteyen CHP'li Sevigen, “Bir Türk kadını 'namusum ve şerefim üzerine' diyorsa, ben inanırım. Ona sahip çıkacaksınız. Niye ortada bırakıyorsunuz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!