Kahvaltı öncesi Anayasa yemeği

Güncelleme Tarihi:

Kahvaltı öncesi Anayasa yemeği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2007 00:00

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin "Güneydoğu kahvaltısı"ndan önce "Anayasa yemeği"ne ev sahipliği yaptığı ortaya çıktı. ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson’un, bir süre önce AKP’nin yeni sivil anayasasının hazırlıklarını yürüten "kurmay" heyetini akşam yemeğine davet edip, henüz kamuoyuna açıklanmayan taslakla ilgili bilgi aldığı belirlendi.

Wilson’un özel konutundaki davete, AKP’deki sivil anayasa hazırlıklarını yürüten komisyonun başkanı Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ile ilk taslağı hazırlayan öğretim üyelerinden oluşan komitenin başkanlığını yürüten Prof.Dr. Ergun Özbudun katıldı. Yemeğe, eski Adalet Bakanı ve Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hikmet Sami Türk de davet edildi.

BRİFİNG VERMEDİK

Fırat, Hürriyet’e daveti doğrularken, "Kimse bizim amirimiz değil. Kimseye de brifing vermiyoruz. Biz medeni insanlarız, gelip bizi ziyaret ederlerse de konuşuruz, davet ederlerse de" dedi, şöyle konuştu: "Anayasa konusunu da konuşuruz ama neyi ne kadar söyleyeceğimizin takdiri bize aittir. Biz özgürlükçü, demokrat bir hukuk devleti öngören bir anayasanın hazırlığı içindeyiz. Bana haftada iki-üç büyükelçi geliyor, kabul etmeyecek miyim. (Wilson’a yönelik genel vali benzetmesi yapılması üzerine) Türkiye egemen bir devlettir. Ama bazıları için Türkiye, genel valiler tarafından idare edilebilir. Bu onların kabulüdür. Bizim öyle bir kabulümüz yok."

TÜRBAN KONUŞULMADI

Türk de, "Anayasal bir sohbet oldu. Sayın Büyükelçi, yeni Anayasa ile anlatılanları sadece dinledi. Türban konusu orada hiç gündeme gelmedi" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!