PKK’ya karşı somut adım at

Güncelleme Tarihi:

PKK’ya karşı somut adım at
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2007 00:00

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Irak Kürdistan Bölgesel Başkanı Mesud Barzani’nin PKK terörü ile mücadelede Türkiye’nin istediği somut adımları atmadığını söyledi. Babacan, "Somutla ne demek istediğimi onlar anlar" dedi.

Atina’da dün soruları yanıtlayan Babacan, TSK’ya sınır ötesi operasyonla ilgili verdiği yetkinin de tezkere süresince geçerli olduğunu söyledi. Babacan şunları söyledi:

SOMUT ADIM YOK

PKK’yı tecrit etmek önemliydi. Bunu Avrupa ve ABD ile sağladık. Irak merkezi yönetimiyle de önemli ölçüde sağladığımızı düşünüyorum. Çok açık beyanatları var. Özellikle Başbakan Nuri El Maliki açısından söylüyorum bunu. Ancak Kuzey Irak’taki yönetimin irade beyanı konusunda açıkçası tatmin edici, net mesajlar duyamadık. Evet belki birşeyler yapılıyor. Bunlar kamera çekimiyle dünyaya da gösteriliyor ama açıkçası PKK ile mücadelede somut adımlar gördük mü? Bunun cevabı, hayır.

NE DEDİĞİMİ ANLIYORLAR

Ne kadar samimi ve gerçekçiler, bunun somut şekilde ortaya konulmasını istiyoruz. ’Somut’la ne demek istediğimi Kuzey Irak’takiler gayet iyi anlıyorlar. Kuzey Irak’takiler eğer bir şeyler söylemek istiyorlarsa herhalde bunun yollarını biliyorlar. Bizim buradan konuştuklarımızı duyuyorlardır, anlıyorlardır.

TSK’YA VERİLEN YETKİ

TSK’ya verilen yetki birkaç gün, birkaç hafta için değil. Bu yetki tezkere süresiyle sınırlı bir yetkidir. Yetkiyi, TSK kullanacaktır. Ne zaman, nasıl kullanacağı onların vereceği karara bağlıdır. Artık bir sürecin içindeyiz. Sayın Başbakan’ın, Bush’la 5 Kasım görüşmesinden sonra uygulama sürecine geçilmiştir. PKK ile mücadelede Türkiye’nin ne kadar meşru zeminde yürüdüğünü bütün dünya görmüştür. Bölge ülkeleri, AB ve ABD Türkiye’nin haklılığını tescil etmektedir. Ümidimiz uluslararası toplumdan daha fazla destek görmektir. PKK’ya karşı verdiğimiz mücadelede samimi dayanışmadır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!