13 askerin katillerinden 6’sı operasyonda öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

13 askerin katillerinden 6’sı operasyonda öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2007 00:00

Şırnak’ta Bolu Dağ Komando Tugayı’na bağlı bir birliğe 7 Ekim’de saldırarak 13 askeri şehit eden PKK’lı teröristlerden 4’ü kadın 6’sı Şırnak Küpeli Dağı’ndaki operasyonda öldürüldü.

Haberin Devamı

Güvenlik güçlerinin ’teslim ol’ çağrılarına sığınakta saklanan teröristler ateşle karşılık verdi. İlk ateşte bölgede 1 aydır görev yapan Özel Kuvvetler mensubu Topçu Yüzbaşı Sinan Eroğlu şehit düştü. Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında, "Teröristlere ait sığınakta bol miktarda erzak ve örgütsel döküman ele geçirilmiştir. Etkisiz hale getirilen teröristlerin, 07 Ekim 2007 tarihinde bir astsubay ile 12 eri şehit eden terörist gruba mensup oldukları değerlendirilmiştir" denildi. Şehit Eroğlu’nun 13 aylık biri kız ikiz çocuk babası olduğu belirtildi.

Bu arada Hakkari’de sınırda konuşlanan birlikten PKK hedeflerine havan atışı sırasında kaza sonucu er Hüseyin Vural şehit oldu.

İkizlerine doyamadı

Şehİt Yüzbaşı Sinan Eroğlu (31) bugün görevini tamamlayıp Beykoz’daki evine dönecekti. 13 aylık ikizler Bade ile Kahraman babalarını ancak bu fotoğraftan tanıyacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!