Sehitlerin ve PKK’lıların adlarını istedi

Güncelleme Tarihi:

Sehitlerin ve PKK’lıların adlarını istedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2007 00:00

Güneydoğu kökenli bir grup siyasetçiyi ağırlayan ABD Büyükelçisi Ross Wilson ve kongre üyesi Chris Shays, bölgedeki temasları sırasında ziyaret etmek için ölen PKK’lıların ve şehitlerin ailelerinin ismini istedi. ABD Elçiliği, buluşmanın normal olduğunu, Shays’in Org. Saygun ve Dışişleri yetkilileriyle de görüştüğünü vurguladı.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nde önceki gün sabah kahvaltısında Güneydoğu kökenli siyasetçilerle yapılan görüşmenin ayrıntıları belli oluyor. Görüşmede Büyükelçi Ross Wilson ve PKK ile ilgili durum hakkında bilgi toplamak için Türkiye’ye gelen Kongre üyesi Chris Shays’in katılımcılara Kürt sorunu hakkında görüşlerini sorduğu öğrenildi. ABD’li yetkililerin, başta Diyarbakır olmak üzere Güneydoğu’da incelemelerde bulunacaklarını belirttikleri ve bu çerçevede hem ölen PKK’lıların hem de şehitlerin aileleriyle görüşmek istediklerini aktararak katılımcılardan kendilerine isim vermelerini istedikleri kaydedildi. Katılımcılar da Diyarbakır’da İnsan Hakları Derneği ve Şehit Aileleri Derneği’nin bulunduğunu söyleyerek Valilik aracılığıyla bu dernekler üzerinden istenilen kişilere ulaşabileceklerini belirttiler.

HAK-PAR Genel Başkanı Sertaç Bucak, ABD’nin Türkiye’nin müttefiki olduğunu belirterek görüşmenin doğal olduğunu söyledi. Bucak "ABD’liler ciddiye alıp görüşümüzü sordu" dedi.

ELÇİLİK AÇIKLAMASI ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü Kathyrn Schalow, Cumhuriyetçi Kongre üyesi Shays’in Büyükelçilik rezidansında Güneydoğu kökenli milletvekilleriyle buluşmasına ilişkin, "Shays sadece vekillerle görüşmedi. Shays, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ve Dışişleri Müsteşarı Ertuğrul Apakan ile de görüştü" açıklamasını yaptı.

URAS’I ÇAĞIRDILAR ABD’nin Ankara Büyükelçiliği bugün için ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras’a davet yaptı. Elçilikten öğle yemeği daveti aldığını açıklayan Uras "Ortadoğu ve İran’a ilişkin hasmane tutumları nedeniyle İran ve komşularına yönelik politikalarının asla parçası olmamalıyız. Kendilerine bunları ifade edeceğim" dedi. Yemeğe AKP Siirt Milletvekili Mehmet Yılmaz Helvacıoğlu ile Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen’in de katılacağı öğrenildi.

NAFİLE ÇABALAR DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş ise görüşmelere kendilerinin çağırılmamasıyla ilgili "Biz büyük bir kesimi temsil eden bir partiyiz. Bu çabaları nafile çabalar olarak değerlendiriyoruz" demekle yetindi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!