Demirtaş'a cezaevi yolu göründü

Güncelleme Tarihi:

Demirtaşa cezaevi yolu göründü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2007 00:00

Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın, çürük raporuyla askerlikten kaçtıkları belirlenen ve aralarında DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş’ın da bulunuduğu 100 kişiden 83’ü hakkında başlattığı soruşturmada 30 kişi tutuklandı.

53 kişi hakkında işlemler sürüyor. Almanya’da olduğundan henüz sorgulanamayan DTP Lideri Demirtaş ve diğer 16 kişininse aranması devam ediyor. Nurettin Demirtaş halen yurt dışında olduğu için askeri savcılık tarafından sorgulanamadı.

DEMİRTAŞ TUTUKLANABİLİR Ankara Cumhuriyet Savcılığı bir süre önce aralarında DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş’ın da bulunduğu 183 kişi hakkında cürüm oluşturmak için çete kurmak ve evrakta sahtecilik suçlarından dava açmıştı. Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılan davanın iddianamesinde Demirtaş’ın askerliğe elverişsiz raporu almak için "sahte resmi evrak düzenlediği ve kullandığı" iddiasıyla, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 204/1. maddesi uyarınca 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak. Savcılık, çürük raporu alanların Askeri Ceza Kanunu gereğince askerlikten kaçmak için hile yapmak suçundan aralarında Nurettin Demirtaş’ın da bulunduğu 100 kişinin ismini Askeri Savcılığa bildirmişti.

GÖZALTILAR Genelkurmay Askeri Savcılığı, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın gelen dosyada adı geçen 100 kişi hakıknda soruşturma başlattı. Gözaltına alınan ve sorgulanan 83 kişi hakkında Askeri Ceza Kanunu’na göre işlem yapıldı. Zanlılar dün akşam tutuklanma talebiyle Ankara Askeri Mahkemesi’ne sevkedildi. 30 kişi tutuklanırken, diğer 53 sanığın duruşması devam ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!