Türkiye’nin kendini savunma hakkı var

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin kendini savunma hakkı var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2007 00:00

İstanbul’da düzenlenen 4’üncü Türk-İtalyan Forumu’nun açılışını Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile birlikte yapan İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Massimo D’Alema, terörle mücadele konusunda Türkiye’ye destek verdi.

D’Alema, Türkiye’nin maruz kaldığı, hiçbir şekilde kabul edilemeyecek terörist saldırılar bulunduğunu, uluslararası destekle, istikrar ve otokontrol anlayışıyla bunlara göğüs gerilmesi gerektiğini söyledi. D’Alema şöyle konuştu: "Türkiye bunu en iyi şekilde, gerçek bir demokratik ülke anlayışıyla yapmaktadır. Irak topraklarından gelen terörist saldırıların hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini defalarca söyledim. Bu konuya göğüs gererken mutlaka uluslararası ortak çalışmanın da gerektiğini ifade ettim. Türkiye’nin kendini koruma hakkı vardır. Bunu hiçbir şekilde tartışmaya koymadım ve koymayacağım. İtidal ve ortak çalışma önerdim. Türkiye’nin kendini savunma hakkını hiçbir zaman için tartışmaya koymuyorum. Sadece biraz ölçülü ve dikkatli olmak ve istikrar yönünde yoğunlaşmamız gerektiğini düşünüyorum."

İtalyan Bakan "Türkiye konusunda AB’nin kararı vardır. Türkiye AB’ye üye olmaya aday ülkedir. Adaydır ve üye olacaktır. Bir alternatif çözüme aday değildir" sözleriyle de Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini vurguladı. Başmüzakereci Ali Babacan da, AB’nin Türkiye’yi üyeliğe kabul etmesinden sonra gerçek anlamda bir küresel güç haline geleceğini belirtti.

Öcalan’ı vermemişti

D’ALEMA İtalya Başbakanı’yken Roma Havaalanı’nda gözaltına Abdullah Öcalan’ı "İdam cezası var" diyerek Türkiye’ye iadeyi reddetmişti. Öcalan’ın uluslararası bir mahkemede yargılanmasını öneripTürkiye’yi yargılamaya kalktı. İtalya Öcalan’ın ülkeden ayrılmasını sağlayarak bu dertten kurtuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!