PKK’ya silah bıraktırırız destek verin

Güncelleme Tarihi:

PKK’ya silah bıraktırırız destek verin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2007 00:00

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, basının ve siyasi partilerin de desteğiyle ortak bir projeyle PKK’ya silah bıraktırabileceklerini söyledi. Türk, her koşulda demokrasiyi savunacaklarını belirterek, "PKK’ya silah bıraktırmak için fedakarlığa hazırız" dedi.

DTP Grup Başkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk, "PKK’ya silah bıraktırmak" için fedakárlık yapmaya hazır olduklarını söyledi. DTP Grubu’nda konuşan Türk, "PKK’ya silah bıraktırma süreci. Ortaklaşacağımız bir proje kamuoyunun, basının ve siyasi partilerin desteğiyle de elbette, pozitif bir sonuç doğurabilir" dedi. Türk, sözlerini şöyle sürdürdü:

VATANA İHANET NEDİR Şimdi bazı siyasiler, silah bıraktırmaya yönelik söylemlerin neredeyse vatana ihanet olduğunu seslendirmeye başladı. Onlara sormak lazım, ’Vatan evlatlarının her gün canını yitirmesine neden olan sorunu çözmek mi, yoksa bu sorunun can havliyle devam etmesini savunmak mı’ vatana ihanettir?

BARIŞ VE KARDEŞLİK Partimize yönelik kapatma girişimleri son dönemde bizlere yönelik geliştirilen siyasi linç kampanyasından kesinlikle bağımsız değildir. Bunu, partiyi susturmaya yönelik anlayışların, yargıya yansıması olarak değerlendirmek gerekir. Haksız ve hukuksuz girişimlere rağmen bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, yani halklarımızın aleyhine olduğumuz hiçbir projenin altına imza koymayız, ödün vermeyiz.

DEMOKRASİYİ SAVUNURUZ Bizi demokrasi dışına itmeye çalışanların emelleri asla gerçekleşmeyecektir. Biz her koşulda demokrasiyi savunacağız.

MHP’YE GÖNDERME Bu ülkenin bankalarını hortumlayanlar, bu ülkede bizzat katliamları gerçekleştirenler, adam öldürenler, rüşvet yiyenler, devleti dolandıranlar, hepsi dokunulmazlık zırhına bürünerek siyaset yapmaya çalıştılar. O zaman dokunulmazlıkların kaldırılması için çaba göstermediler. Biz de dokunulmazlık zırhına bürünmek istemiyoruz. Düşünce ve fikir özgürlüğünü sağlayalım, bütün dokunulmazlığı kaldıralım.

KAN ÜZERİNDEN SİYASET Kürt sorununun çözümünde, askeri yöntemler dışında, sivil siyaset yönü öne çıkmaya başladı. Askeri, sivil yöntemlerin dışında da bir sorunun gündeme gelmesi, tartışılması önemlidir. Aklın ve sağduyunun öne çıkması, en aşılmaz dediğimiz sorunların çözümünde bile hepimize büyük imkanlar sunacaktır. Kimse, savaş ve kan üzerinden siyaset yapmamalıdır. Partimize yönelik, siyasi, etik dışı saldırılar devam ettikçe, rolümüzü oynamamız giderek zorlaşacaktır. Lütfen artık kavganın değil barışın dilini konuşalım. Hiçbir şey için geç kalınmış değildir.

PKK’YIKINAYABİLİRİZ

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Eşbaşkanı Tony Cohn Bendit’in DTPMeclis Grubu’nu ziyareti sırasında PKK, Kürt meselesi ve terör hakkında söylediği s özler üzerine Ahmet Türk’ün DTP’nin PKK eylemlerini kınama olasığıyla ilgili olarak "Bizim PKK’ya karşı eleştirel bir yapıya kavuşmamız için, alt yapının oluşturulması lazım. Siyasi Parti olarak hareket kabiliyetimiz olursa, şiddete karşı demokratik ortamda daha rahat hareket edebiliriz. İşte o zaman PKK’yı kınayabiliriz" dediği kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!