Hatamızı düzeltiriz

Güncelleme Tarihi:

Hatamızı düzeltiriz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2007 02:00

Kıbrıs davası için uzun yıllar mücadele eden, Devlet Üstün Hizmet Madalyası sahibi Jak Kamhi’yi KKTC vatandaşlığından çıkarma ayıbı düzeltiliyor. KKTC Başbakanı Soyer, "Bu özel olarak Jak Kamhi’ye karşı yapılmış bir şey değildir. Hatayı düzelteceğiz" dedi.

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, dün Hürriyet’in "Jak Kamhi’ye ayıp ettiler" başlığı ile duyurduğu, Devlet Üstün Hizmet Madalyası sahibi, Profilo Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kamhi’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkartılmasının hata olduğunu söyleyerek, düzeltileceğini açıkladı. Soyer, 2002’de birçok insana kanuni temeli olmadan dağıtılan vatandaşlıkların iptali için mahkemeye gidildiğini ve uzun yıllar süren davaların ardından vatandaşlıkların iptal edildiğini belirterek, bunun özel olarak Kamhi’ye karşı yapılmış bir uygulama olmadığını savundu. Soyer, "Mahkeme kararıyla arada birçok kıymetli insan da Kıbrıs vatandaşlığından çıkartılmış oldu. Bu özel olarak Jak Kamhi’ye karşı yapılmış bir şey değildir. Şimdi bu insanlara yasalar uygun şekilde yeniden vatandaşlık vereceğiz. Hatayı düzelteceğiz" diye konuştu.

O’NUN ONUR BELGESİYDİ

Kamhi’nin Dış Politikalar Danışmanı, emekli büyükelçi Ekrem Esat Güvendiren de, Kamhi’nin KKTC vatandaşlığının iptalinin, KKTC’ye verdiği destekleri azaltmayacağını, şevkini de kırmadığını söyledi. 1931 Kıbrıs doğumlu Güvendiren, "Jak Kamhi Bey, vatandaşlıktan çıkarılma gibi konuların peşinde değil. Böyle şeylere kulak asmıyor. Kendisinin KKTC’de tek kuruşluk menfaati yoktur. Vatandaşlığı da onur belgesi olarak kabul etmiştir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!