Bölücülükten kapatma davası

Güncelleme Tarihi:

Bölücülükten kapatma davası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2007 00:00

Yargıtay Başsavcısı ’Bölücü faaliyetlerin odağı’ olduğu gerekçesiyle DTP’ye kapatma davası açtı. İddianamede, partinin teröristbaşı Öcalan’ın emir ve direktifleri doğrultusunda kurulduğu, DTP’li vekillerin bazılarının PKK üyesi olduğu, kampta eğitim aldıkları vurgulandı.

YARGITAY Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) ’Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü aleyhine bölücü faaliyetlerin odağı’ olduğu gerekçesiyle kapatılması için Anayasa Mahkemesi’nde dava açtı.

Kapatma davasında, Dağlıca baskında kaçırılan 8 askerin DTP’li Aysel Tuğluk, Fatma Kurtulan ve Osman Özçelik tarafından Abdullah Öcalan posteri bulunan masada protokol imzalayarak teslim alması ve milletvekili Kurtulan’a ait olduğu öne sürülen PKK kampında çekilmiş silahlı fotoğraf da gerekçe olarak kullanıldı. Üç milletvekili, askerlerin teslim alınmasını ’yasadışı örgüt propagandasına dönüştürmekle’ suçlandı. Başsavcı Yalçınkaya’nın imzası ile dün Anayasa Mahkemesi’ne sunulan 120 sayfalık iddianamede, DTP’lilerin 141 ayrı eylemi delil olarak gösterildi. Delil gösterilen eylem ve iddialar şöyle:

PKK’NIN UZANTISI DTP, PKK’nın siyasi uzantısı, teröristbaşı Öcalan’ın emir ve talimatı kurulup yönetilen şiddet yanlısı bir partidir. DTP’liler Öcalan’ın emirlerine harfiyen uygulamakta, örgüt propagandası yapmaktadır.

DAĞDA EĞİTİM Eşi Salman Kurtulan PKK kadrosunda olan DTP’li vekil Fatma Kurtulan ve Sevahir Bayındır, 2003’te Şehit Harun kampına gidip örgüt kıyafetleri ile PJA içerisinde üst düzey sorumlusu Pelşin kod, Gülizar Tural’dan üç ay süreyle ’siyasi eğitim’ aldı.

ÜYELİKTEN YARGILAMA DTP’li vekiller Ayla Akat Ata ve Aysel Tuğluk’un terör örgütü üyeliğinden yargılanmıştır.
/images/100/0x0/55ea7f8bf018fbb8f883e557


PKK DELEGESİ Sebahat Tuncel, 2004’te örgüt kıyafetlerini giyerek, PKK’nın kongre delegesi oldu. Tutuklu olarak örgüt üyeliğinden yargılanırken, DTP milletvekili seçildi. Tuncel’in PKK delegeliğinin yanısıra, DTP milletvekili unvanı taşıması, davalı partinin terör örgütü ile ne kadar içli dışlı ilişki içinde olduğunu kanıtlamaktadır. Tuncel’in, 8 Eylül 2007’de Batman’da, "Bize denildi ki, çocuklarınızı terörist ilan edin, hiçbir Kürt bunu kabul etmez" sözleri DTP’nin temelinde, terör örgütünün yer aldığının açık kanıtıdır.

ÖCALAN’IN EMRİYLE 5 Mayıs 2004’te Öcalan’ın avukatlarına söylediği, "Yeni bir parti gerekiyor. İsmi DTP olabilir" sözleri PKK’nın lideri Öcalan’ın emirleri ile adı, kurucuları, genel başkanı, hatta eşbaşkanlık sistemiyle partiyi önceden şekillendirdiğini göstermektedir. DTP’yi kuranların Öcalan’ın direktiflerine harfiyen uydukları ve bağlılıkları ortadadır. Teröristbaşı’nın örgütü ve önce DEHAP sonra DTP’yi yönlendirip yönettiği ortadadır.

ÖRGÜTE TEŞEKKÜR DTP’nin eski Grup Başkanı milletvekili Ahmet Türk’ün, 4 Ağustos’ta yeminde, Meclis bahçesindeki "Bize PKK’yı kınayın diyorlar. Kınarsak etkimiz kalmaz" sözleri.

’DAĞDAKİ KARDEŞLER’ 11 Aralık 2006’da PKK mitingine dönen Doğubeyazıt’taki açık hava toplantısında Aysel Tuğluk’un, "Halen operasyonlar devam ediyor, dağda kardeşlerimiz yaşamlarını kaybediyor, halen tecrit devam ediyor" sözleri.

’ÖCALAN’IN PARTİSİYİZ’ DTP kurucu üyesi Hatip Dicle’nin, "Öcalan’ın partisiyiz" beyanından suç, suçluyu övmekten yargılanması.

’KÜRDİSTANLIYIM’ DTP PM üyesi Leyla Zana’nın, 19 Temmuz 2007’de Bingöl’de seçim mitingindeki, "Ben Diyarbakırlı değil, Kürdistanlıyım" sözlerinden açılan soruşturma. 18.7.2007’de Diyarbakır mitingindeki, "Önderimiz İmralı"da sözleri nedeniyle açılan soruşturma.

’SAYIN ÖCALAN’ DTP’li Aysel Tuğluk’un, 17 Temmuz 2007’deki basın açıklamasındaki, "Öcalan’a için Sayın ifadesini kullanmaya devam edeceğiz. PKK ve Öcalan Kürt sorunundan bağımsız düşünülemez" sözleri.

KÜRDİSTAN HAVUZU Diyarbakır Kayapınar belediyesinde Kürdistan haritası şeklinde havuz yaptırılması nedeniyle açılan dava.

ÖCALAN’I ÖVDÜLER DTP Genel Başkanı Sedat Yurttaş ve "Sayın" diyen DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Öcalan’ı övücü açıklamaları nedeniyle cezalandırıldı. Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak, Öcalan’ı övmekten 1 yıl 3 aylık cezası aldı. DTP kurucusu Selim Sadak’ın Öcalan’ı övmekten yargılanması.

’ACIMIZ 14’TÜ Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in, öldürülen PKK’lılra sahip çıkan "Acımız 14’tü, bugün 17 oldu, 18 olmasın" sözleri.

YARDIM-YATAKLIK Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir İnedi’nin, teröristlere yardım yataklıktan yargılanması.

BİNALAR KAMP OLDU Batman, Balıkesir, Siirt, Van DTP il binaları, Nusaybin, Gebze, Konak ilçe, Darıca, Yukarıgöklü belde binalarının PKK bayrağı, Öcalan resimleri ile örgüt kampına çevrilmesi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!