Sıcak istihbarat beklemez

Güncelleme Tarihi:

Sıcak istihbarat beklemez
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2007 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak’taki PKK’yı imha operasyonunun başlayacağı sinyalini önceki gece, kritik Bakanlar Kurulu’nun ardından katıldığı AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, "Operasyona çok yakınız, sıcak istihbaratın bekletmesi olmaz" sözleriyle verdi.

MYK’da Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin hafta sonunda özel bir danışmanını Ankara’ya göndereceğini de açıklayan Erdoğan, MYK’da şu mesajları verdi:

"Amacımız, kamuoyunu yatıştırmak için dağları bombalamak, bir yerleri dolaşıp gelmek değil. Atılacak adım netice versin, sıcak istihbaratla doğru hedef ve noktalara netice alıcı vuruşlar yapılsın, bundan bir sonuç alınsın istiyoruz. Çünkü Türkiye olarak ciddi bedeller ödüyoruz. Riske ettiklerimiz bizim evlatlarımız, canlarımız. Ödediğimiz bedel, alacağımız risk neticeye değsin istiyoruz. Masanın bir ucunda biz varsak diğer ucunda da asker var. Yani hepimiz aynı masadayız. Bu konuda harekete geçilmesi için (hükümetin siyasi direktifini kastederek) bir şeylerin beklenmesi diye bir şey sözkonusu değil. Sıcak istihbarat geldiğinde zaten bunun bekletmesi olmaz, gereği yapılır. Bu aşamada sıcak istihbarat bekliyoruz.

SINIR ÖTESİNDE ŞEHİT YOK AKP’nin grup toplantısından sonra gazeteciler Erdoğan’a "Gabar’da dört şehidin olduğu, bu şehitlerden birinin sınır ötesinde olduğu belirtiliyor" sorusunu yönelttiler. Erdoğan, "Hayır. Sadece dört şehidimizin olduğu haberini aldık. Şu anda detaylarına henüz ulaşmış değilim" dedi.

Beyaz Saray’da Kasımpaşa resti

BAŞBAKAN Erdoğan, MYK’da ABD Başkanı George Bush ile görüşmesini anlatırken, "Ne söylenmesi gerekiyorsa söyledim. ’Siz Teksaslıysanız, ben de Kasımpaşalıyım’ bile dedim" dedi. Bush’a "Amerika’da Teksas ne ise Türkiye’de de Kasımpaşa odur" dediğini de söyleyen Erdoğan, bunları "Biz sözümüzde dururuz mesajını vermek, Türkiye’nin terörle mücadelede ne kadar kararlı olduğunu göstermek için" söylediğini de aktardı. Erdoğan, "Yani ne gerekiyorsa, ne söylenmesi gerekiyorsa Sayın Bush’a çok açık, net söylenmiştir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!