ABD’li binbaşı bize sığındı

Güncelleme Tarihi:

ABD’li binbaşı bize sığındı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2007 00:00

Kuzey Irak’ta ABD’li bir binbaşı, PKK’lı oldukları tahmin edilen bir grubun silahlı saldırısına uğradı. Peşmerge kontrol noktasından ayrıldıktan kısa süre sonra aracına ateş açılan ABD’li binbaşı, yakınlardaki Türk birliğine güçlükle sığınarak canını kurtardı. Mehmetçiğin misafir ettiği binbaşı, ABD’li yetkililere teslim edildi.

ABD Başkanı George Bush’un, Beyaz Saray’da 5 Kasım’da Başbakan Tayyip Erdoğan’la görüşmesi sırasında yaptığı, "PKK Türkiye’nin yanısıra ABD ve Irak’ın da düşmanıdır" açıklamasından sonra terör örgütü, ABD güçlerine karşı ilk saldırısını gerçekleştirdi. Irak’ın kuzeyindeki Sergali Köyü yakınlarında, PKK’lı oldukları tahmin edilen bir grubun silahlı saldırısına uğrayan Amerikalı bir binbaşı, Türk birliğine sığınarak canını kurtardı. ABD Büyükelçiliği’nden bir yetkili de, ’Amerikalı bir binbaşının saldırıya uğradığı ve Türk birliğine sığındığı’ haberini doğruladı. Aynı yetkili, şöyle devam etti: "Geçen cuma günü olaydan haberdar olduk. Olay kaza mı, arkasında PKK mı yoksa başka örgüt mü var, şimdiden söylemek mümkün değil. Kesin olan, Amerikalı subaya ateş açıldığı ve saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğidir."

ÇAPRAZ ATEŞ AÇILDI Güvenilir askeri kaynaklara göre, olay 9 Kasım Cuma meydana geldi. Irak’ın kuzeyinde görev yapan Amerikalı binbaşı, üs bölgelerini ziyaret etmek için aracıyla seyir halindeyken Sergali yakınlarında peşmerge kontrol noktasında durduruldu. Sonra yoluna devam eden binbaşı, kısa süre sonra saldırıya uğradı. Mermilerin isabet ettiği aracının iki lastiği patlayan Amerikalı binbaşı, çapraz ateşten şans eseri kurtularak yakınlardaki Türk birliğine ulaşmayı başardı. Bir süre Türk birliğinde misafir edilen binbaşı daha sonra birliğe çağrılan diğer Amerikalı askeri yetkililere teslim edildi. ABD güçleri, saldırının arkasında PKK’nın olduğuna dair bazı ipuçları üzerinde durulduğunu, terör örgütünün ABD yönetimine gözdağı verme çabası içine girmiş olabileceğinin tahmin edildiğini söylediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!