DTP 100 defa kapatılmalıydı

Güncelleme Tarihi:

DTP 100 defa kapatılmalıydı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2007 00:00

Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) kapatılması için her türlü kanıt bulunduğunu, buna rağmen Başsavcılığın dava açmamasını hayretle karşıladığını söyledi. Kanadoğlu, "En az 100 defa kapatılmayı hak ettiği görüşündeyim" dedi.

Yargıtay Başsavcılığı döneminde PKK ile ilişkili olduğu gerekçesiyle DEHAP hakkında dava açan Sabih Kanadoğlu, DTP’nin terör örgütü PKK ile ilişkisini ortaya koyan çok somut belgeler bulunduğunu, parti yöneticileri ve milletvekillerinin de yaptıkları açıklamalarda bunu gizlemediklerini belirtti. Kanadoğlu şunları söyledi:

Demokrasiyi ve cumhuriyeti koruması için görevlendirilen kamu kuruluşları görevini yapmazlarsa bu işin tadı olmaz. Sistem çalışmıyorsa, istediğiniz kadar dağdaki teröristin milletvekili olmasının üzerine gidilsin. Bir şey olmaz. Eğer zamanında açtığımız DEHAP’ın kapatılmasıyla ilgili dava sonuçlandırılmış olsaydı, dağdaki terörist, siyaset yapma imkanı bulamayacaktı. Dağdaki teröristlerle bağlantılı olduğu belgelenen milletvekilleri hakkında dava açılabilir. Çünkü, milletvekili seçilmeden önce işlenmiş suç olduğu için dokunulmazlık kapsamının da dışındadır. Bu dava sonucunda kişiyi mahkum da edebilirsiniz. Önemli olan bu konuda partinin üzerine gidilmesidir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!