Kral Abdullah’a Cumhuriyet Nişanı

Güncelleme Tarihi:

Kral Abdullah’a Cumhuriyet Nişanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2007 00:00

Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz Al Saud’a Türkiye Cumhuriyetin Devlet Nişanı, Cumhurbaşkanlığı’nda yapılan bir törenle verildi.

Törende Kral Saud da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Kraliyet Nişanı verdi. Yemekli yapılan tören öncesinde iki ülke arasında "Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma Anlaşması" imzalandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, özel uçağı ve kalabalık bir heyetle dün Türkiye’ye gelen Suudi Arabistan Kralı Abdullah’a, "Çok Özel Konuk" protokolü uygulayarak, Esenboğa’da uçağın kapısında karşıladı. 9 özel uçakla Ankara’ya gelen Kral El Suud’u, Gül’ün yanı sıra Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu ve diğer yetkililer karşıladı. Gül ve Abdullah, havaalanından Çankaya Köşkü’ne Cumhurbaşkanlığı makam aracıyla birlikte gelip, araçtan elele indi, tören alanındaki platforma da kolkola çıktı. Tören kıtasını denetleyen Abdullah, "Merhaba" diyerek askeri selamladı. Köşk’ün ana kapısında durarak gazetecilere poz veren ikili, istek üzerine tebessüm ederek tokalaştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!