İşte evliliğin belgesi

Güncelleme Tarihi:

İşte evliliğin belgesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2007 00:24

İŞTE DTP'Lİ ZEYNEP KURTALAN'IN APO POSTERİ ÖNÜNDEKİ FOTOĞRAFLARI...

PKK'nın geçen ay Hakkari’nin Dağlıca kesiminde askeri birliğe saldırarak 12 askeri şehit ettiği, 16 askeri yaraladığı saldırıda kaçırdığı 8 askerin tesliminde teröristlerle tutanak imzalayan heyette yer alan DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan’ın, PKK'lı eşi Salman Kurtulan'la resmen evli oldukları ortaya çıktı.

Fatma Kurtulan'ın ayrıldıklarını ve nerede olduğunu bilemediğini söylediği, gıyabi tutuklama kararıyla aranan PKK’lı eşi ‘Piro’ kod adlı 45 yaşındaki Salman Kurtulan’ın nüfus kaydına ulaşıldı. Aynı zamanda amca çocukları olan DTP’li Fatma Kurtulan ve PKK’lı Salman Kurtulan, nüfus kayıtlarına göre henüz boşanmamış. Mersin’in merkeze bağlı Menteş Mahallesi 109 cilt, 215 hane numarasıyla kayıtlı olan Kurtulan çifti 21 Ocak 1992’de evlenmiş.

İşte evliliğin belgesi


20 Aralık 1962 doğumlu PKK’lı Salman Kurtulan aile reisi olarak kayıtlarda yer alırken, 1 Mart 1964 doğumlu DTP Milletvekili Fatma Kurtulan için aile reisine yakınlık derecesi bölümünde ‘Eşi’ ibaresi yer alıyor. Medeni hali
http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/nikah_4gun.jpg
bölümünde her ikisi de ‘Evli’, ‘Olaylar ve Tarihler’ bölümünde ise her ikisi için ‘Sağ’ kaydı bulunan Fatma ve Salman Kurtulan çiftinin, 21 Ocak 1992’de evlendikleri belirtiliyor.

AFİŞLE ARANIYOR

DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan’ın 1998’den bu yana görüşmediğini ileri sürdüğü 45 yaşındaki eşi Salman Kurtulan’ın fotoğrafı, aranan 20 PKK’lı afişlerinde yer alıyor.

İşte evliliğin belgesi


Halen Adana 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde 9 yıldır bölücü örgütün dağ kadrosunda bulunduğu, 3 askerin şehit edilmesi 1 kişinin öldürülmesi olaylarına adı karıştığı için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle gıyabında yargılanan ‘Piro’ kod adlı Salman Kurtulan’ın 1997-99 yılları arasında Hatay’ın Amanos Dağları’nda terör örgütü PKK adına eylemlerde bulunduğu belirtiliyor.

PKK’lı Salman Kurtulan, 1999’da güvenlik güçlerinin Hatay’ın Erzin İlçesi kırsalında sürdürdüğü arama tarama çalışması sırasında sıcak temas sağladığı teröristlere yönelik gerçekleştirdiği, 8 PKK’lının öldürüldüğü operasyonda, 19 terörist ile birlikte sağ kurtuldu. Salman Kurtulan ve yanındaki teröristlerin, terörist başı Abdullah Öcalan’ın Suriye’yi terk etmesiyle birlikte Amanos Dağları'ndan ayrılıp, Kuzey Irak’a geçtiği de istihbarat birimlerince biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!