Havadan değil yerden bitirildiler

Güncelleme Tarihi:

Havadan değil yerden bitirildiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2007 00:00

Tunceli’de, önceki akşam PKK’lı bir grup teröristle çıkan çatışmada Uzman Çavuş Bahtiyar Şimşek’in şehit olmasından sonra, bölgeye Tunceli Jandarma Komutanlığı’ndan özel harekát timleri sevkedildi.

İŞTE SINIRIN SIFIR NIKTASINDAN SON FOTOĞRAFLAR...

Güvenlik güçleri, sisli ve yağmurlu havaya rağmen teröristleri takibe alıp sıkıştırdı. Burada çıkan çatışmada, biri kadın üç terörist öldürüldü. Havanın aydınlanmasıyla bölgeye çok sayıda asker sevkedilerek operasyon sürdürüldü. Askeri yetkililer, PKK’lı teröristlerin, havanın sisli ve yağmurlu olması nedeniyle bölgeye helikopterle destek gelemeyeceğini hesaplayarak saldırıyı gerçekleştirdiğini, ancak karadan yapılan hızlı müdahale ile planlarının tutmadığını söylediler. şehit olan evli ve uiki çocuk babası Uzman Çavuş Bahtiyar Şimşek ise, Kırşehir’in Kaman İlçesi’nde toprağa verildi.

SINIRDA OPERASYON Irak’a sınır ötesi operasyon için tüm hazırlıklarını tamamlayan güvenlik güçleri ise, PKK’lı teröristlerin Türkiye’ye sızmasını engellemek için bölgedeki stratejik noktaları tuttu. Sınırda konuşlanan birliklere açılan taciz ateşi üzerine, Uludere-Şemdinli arasındaki sıfır noktasında geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Halen süren bu operasyonda, oldukça sarp ve dik kayalıklı bölgede terörist peşine düşen birliklere Jandarma Özel Harekat timleri de eşlik ediyor. Sıcaklığın gece sıfırın altına düştüğü bölgede, birliklerin operasyonuna helikopterler de hava desteği sağlıyor. Bu arada, Cudi Dağı eteklerindeki Cizre Tank Taburu, çok sayıda tankın katılımıyla dün sabahın erken saatlerinden itibaren Cizre’nin İkici Beldesi yakınlarında geniş kapsamlı bir tatbikat yaptı. Askeri birlikler tatbikat için uzun konvoylar halinde bölgeye giderken, havadan ve karadan sıkı güvenlik önlemleri alındı.

KAZADA 1 ŞEHİT

Cudi Dağı’nın eteklerinden zirveye doğru gerçekleştirilen tatbikatın ’hava’ destekli olması dikkat çekti. Çok sayıda helikopter, sıcak operasyon tatbikatının yapıldığı alan üzerinde uçarak tatbikatta, bir yandan da olası bir saldırıya karşı havadan güvenlik sağladı. Tatbikatta gerçek mermiler kullanıldı. Bu arada, Siirt’in Şirvan İlçesi’nde asker taşıyan bir minibüsün aşırı yağıştan devrilmesi sonucu 1 asker şehit oldu, 5’i yaralandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!