Piro Salman nikáhın 4. günü dağdaymış

Güncelleme Tarihi:

Piro Salman nikáhın 4. günü dağdaymış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2007 00:00

8 askeri PKK’lılardan teslim alan DTP’li Fatma Kurtulan’ın eşi ’Piro’ kod adlı Salman Kurtulan’ın nikáhının 4. günü PKK’nın dağ kadrosuna katıldığı ortaya çıktı. Akrabaları Fatma Kurtulan’ın vekil seçilinceye kadar Kuzey Irak’a kocasını ziyarete gittiğini söylediler.

Piro Salman nikáhın 4. günü dağdaymış


DTP
Milletvekili Fatma Kurtulan’ın boşandığı ve kendisinden yıllardır haber alamadığı iddia edilen kocası Salman Kurtulan, 20 Aralık 1962 Kahramanmaraş Pazarcık’a bağlı Salmanıpak Köyü’nde doğdu. 7 kardeş. Babası Musa Kurtulan, köyün adını aldığı Salmanıpak Türbesi’nin bekçisiydi, oğluna da türbenin adını verdi. Dedeleri, 1900’lerde Malatya Arguvan’dan geldi. Yoksul bekçi Musa, Salman’ı Pazarcık Lisesi’ne gönderdiğinde onun PKK’lı olacağından habersizdi. Ta ki 1981’de Kahramanmaraş’ta yakalanıp ’Devletin Anayasal düzenini bozma’ suçundan Adana Cezaevi’nde 6 ay yatıncaya kadar. Salman tahliye olduktan sonra eylemleri hakkında bilinen sadece 1 Ocak 1999’da Hatay Dörtyol’daki ’Terör amaçlı örgüte üyelik" suçundan, Adana 1 No’lu DGM’nin çıkardığı gıyabi tutuklama kararı var. Salman’ın örgütteki kod adı ’Piro’. Salman’ın 2 erkek kardeşi Berlin’de, 1’i köyde, diğeri de Kahramanmaraş’ın Narlı İlçesi’nde yaşıyor. Annesi ve 3 kardeşi ise Mersin’deki Menteş Mahallesi’nde oturuyor.

NİKÁHIN ARDINDAN Salman ile Fatma Kurtulan, amca çocukları. Fatma da Pazarcık Lisesi mezunu. Salman’dan 2 yaş küçük. 1992’de evlendiler. Yakından tanıyanlar, Salman’ın nikáhtan 4 gün sonra dağa çıktığını, gıyabi tutuklama kararından sonra Almanya’ya gittiğini söylüyorlar. Salman’ın ablası Zeynep’in oğlu Musa Kurtulan da PKK’lıydı ve 1997’de çatışmada öldü. Salman, Avrupa’daki PKK ile Kuzey Irak’taki PKK arasında koordinatör görevine getirildi. Fatma Kurtulan, Almanya’dan sık sık Salmanıpak ve Mersin’deki akrabalarını ziyarete geldi.

KESİNLİKLE EVLİLER Fatma ve Salman’ın akrabaları, boşandıkları iddialarına itiraz ediyor. Kesin bir dille evli olduklarını söylüyorlar. Piro Salman’ın Kuzey Irak’ta PKK’nın ’Maliye Bakanı’ olduğunu iddia ediyorlar. "O artık PKK’da çok önemli bir adam oldu. Fatma da milletvekili seçilinceye kadar Kuzey Irak’taki kocasını ziyarete giderdi" diyorlar.

Afişle aranıyor
/images/100/0x0/55ead868f018fbb8f89a689c


SALMAN Kurtulan fotoğrafının bastırıldığı afişlerle aranıyor. Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 9 yıldır ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle gıyabında yargılanan Kurtulan, 1997-99 arasında Hatay’ın Amanos Dağları’nda eylemlerde bulundu. Kurtulan’ın Kuzey Irak’a geçtiği ve halen orada bulunduğu belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!