Paşa 'Tatmin başka' yanıtını Roma'da açtı

Güncelleme Tarihi:

Paşa Tatmin başka yanıtını Romada açtı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2007 00:00

Oval Ofis’e giren ilk paşa olan Genelkurmay 2. Başkanı Org. Saygun, Erdoğan-Bush zirvesine ilişkin ilk değerlendirmesinde temkinli konuştu. Saygun, ABD yönetiminin başkan düzeyinde ’kararlılığını’ olumlu bulduğunu söyledi; "Asker tatmin oldu mu?" sorusuna, "Tatmin başka" diye yanıtladı. Paşa Roma’da bu yanıtı açtı: "Siyasi makamlarımızın yaptığı görüşmedir. İki taraf da terörle mücadelede kararlılığını göstermiştir."

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan Beyaz Saray'da / Fotogaleri

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın Beyaz Saray’da ABD Başkanı George W. Bush’la yaptığı heyetlerarası görüşmeye katılan ilk Türk komutan olan Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, "En üst düzeyde kararlılık gösterilmesi iyi ama tatmin başka" dedi. Saygun, önceki gece Erdoğan Washington’dan ayrılmadan önce Türk heyetinin kaldığı Ritz Carlton Oteli’nin kapısında, az sayıda gazeteciye değerlendirmede bulundu. Saygun’un kendisine yöneltilen sorular ile yanıtları şöyle oldu:

Soru: Bush’un açıklamalarını nasıl buldunuz?

En üst düzeyde kararlılık gösterilmesi iyi oldu.

Soru: Peki asker olarak tatmin oldunuz mu?

Tatmin başka.

Soru: ABD’li muhatabınız Orgeneral Cartwright ile ilk buluşmanızı yaptınız galiba.

Evet bir araya geldik. Kendisi daha yeni ABD Genelkurmay İkinci Başkanı oldu. Daha çok bir tanışma toplantısı havasında geçti. İlerisi için görüşme yaptık. Teknik askeri konuları da konuştuk.

Soru: Görüşmede Başkan Bush’a terör örgütüyle mücadelede askeri anlamda açıklamalarda bulundunuz mu?

Tabii ki, heyetlerarası görüşmelerde, Sayın Başbakan’ın ABD tarafına askeri konularda anlatılmasını istediği birkaç konuda bizim de anlattığımız görüşlerimiz oldu.

Soru: Genel itibariyle ilk değerlendirmeniz nedir?

Bakın siz de gazeteci olarak yoğun şekilde çalıştınız. Belirli bir toparlama yaptınız, yarın da yapmaya devam edeceksiniz. Biz de gideceğiz kendi aramızda bir toparlama yapacağız. Onun için bu toparlamayı yapmadan bir şey söylemek doğru olmaz.

Soru: Başbakan canlı istihbaratla neyi kastediyor?

Eskiden de istihbarat geliyordu, ama geç geliyordu. Güncelliğini kaybetmiş oluyordu. 2-3 ay öncesinin istihbaratları oluyordu. Şimdi daha güncel, daha aktif çalışmadan söz ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!