BM Irak'ta devreye girecek

Güncelleme Tarihi:

BM Irakta devreye girecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2007 15:15

İstanbul'daki Irak zirvesinde Türkiye'nin istekleri karşılanacak gibi görülüyor. Hazırlanan sonuç belgesi üzerinde çalışılan taslak metnine BM'nin Irak'ın çözüm sürecine aktif katılımı kabul edildi. Bu karar Türkiye'nin istekleriyle gerçekleşti. Ayrıca taslağa Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması isteği de eklendi.Yarına kadar sürecek çalışmaların sonunda taslak kesinleşecek ve son oturumda ilan edilecek.

Haberin Devamı

Irak'a Komşu Ülkeler Topantısı'ndan ilginç kareler için tıklayın...

Türkiye'nin, Genişletilmiş Irak'a Komşu Ülkeler Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın taslak sonuç bildirisinden memnun olduğu öğrenildi.

AA muhabiri'nin diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre, gün içinde katılımcı ülkelerin yüksek düzeyli memurları tarafından ele alınarak hazırlanan taslakta, teröre ilişkin hususlara, Ankara'yı memnun edecek şekilde yer veriliyor.

Kaynaklar, taslak metinde Irak'ta teröristlerin ve terörizmin ortadan kaldırılması, Irak kaynaklı terörün durdurulması, Irak topraklarının komşu ülkelere yönelik terör eylemlerinde kullanılmaması gibi unsurların bulunduğunu belirterek, bu açıdan sonuç bildirisi taslağının Türkiye için memnuniyet verici olduğunu ifade ettiler.
Aynı kaynaklar, Irak'ın içerisinde siyasi uzlaşı sağlanabilmesi için BM'nin oynayacağı rolün önemli olduğuna da işaret ederek, sonuç bildirisinde Irak'taki gruplar arasındaki farklılıkların, BM himayesinde çözümlenmesine yönelik teşkilata kilit rol verilmesinin kararlaştırıldığını kaydettiler.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!