Dağlıca'daki köprüyü uçurmak için 15 kilo patlayıcı kullanıldı

Güncelleme Tarihi:

Dağlıcadaki köprüyü uçurmak için 15 kilo patlayıcı kullanıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2007 14:28

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi’nde PKK’lı teröristlerin 12 askeri şehit ettiği saldırı öncesinde, yardımı kesmek için uçurduğu köprüde 15 kilo C- 4 ve A- 4 kullanıldığı belirlendi.

Bombanın, Avrupa’da elektronik fabrikalarında üretilen ‘standart fabrikasyon ateşleme sistemi’ adı verilen bir düzenekle uzaktan kumandayla patlatıldığı saptandı. Köprü uçurmadan sorumlu olduğu anlaşılan Mela kod adlı terörist Cafer Savaşan'ın, Yüksekova’dan Dağlıca’ya giden düğün konvoyundaki minibüsü de havaya uçuran terörist olduğu kaydedildi.

Bölgedeki askeri hareketlilik hız kazanırken, Dağlıca’daki hain saldırı öncesinde köprünün nasıl havaya uçurulduğu da ortaya çıkarıldı. Teröristlerin, saldırıyı gerçekleştirmeden önce köprüyü içinde A- 4 ve C- 4 gibi son derece güçlü patlayıcılar bulunan özel düzenekle havaya uçurdukları belirlendi. Düzenek üzerinde seri numarası bulunduğu anlaşılırken, bu sistemin özel olarak hazırlandığı kaydedildi.

KENDİ AMCASININ MİNİBÜSÜNÜ UÇURDU
Dağlıca saldırısından hemen sonra Yüksekova İlçesi’nden gelin alıp Dağlıca yolu üzerinde bulunan Tokağaç Köyü’ne giderken uzaktan kumandalı mayınla havaya uçurulup 6’sı çocuk 17 kişinin yaralandığı eylemi gerçekleştiren teröristin Cafer Savaşan olduğu ortaya çıktı. Savaşan’ın havaya uçurulan 30 YC 173 plakalı minibüsün sürücüsü Hamza Savaşan’ın yeğeni olduğu anlaşıldı. Savaşan’ın bombalama saldırılarını gerçekleştiren terörist grubun lideri olduğu da kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!