760 bin lirasını kaptırdı! ‘Yaşadıklarıma inanamıyorum’

Güncelleme Tarihi:

760 bin lirasını kaptırdı ‘Yaşadıklarıma inanamıyorum’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2018 11:56

İstanbul'da telefon dolandırıcılarının son hedefi TCDD emeklisi 63 yaşındaki Ali Rıza Irmak oldu. FETÖ'ye operasyon yaptıklarını söyleyen dolandırıcılar "Sen vatansever birisin" diyerek 710 bin TL'ye arsasını sattırdı ve 50 bin TL kredi çektirdi. Paraları da 'ekmek' ve 'bayrak' parolasıyla kurye aldı. Ali Rıza Irmak Yazlığını satmak üzereyken 86 yaşındaki babası kendisini uyarınca satmaktan son anda vazgeçti.

Haberin Devamı

Ali Rıza Irmak, 45 yıl Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda(TCDD) çalıştıktan sonra emekli olmuş, birikimleriyle de Ataşehir'de yaklaşık 500 metrekare arsa ile Balıkesir'de yazlık almıştı. 11 Aralık 2018 günü telefonu çaldı. Telefonu açtığında karşısındaki ses tanıdık değildi. Polis olduğunu söyleyen telefondaki kişi, "FETÖ'cü emlakçılara operasyon düzenliyoruz. Sen vatansever birisin. Yardımına ihtiyacımız var. Arsanı satmanı istiyoruz. Bu alım satım sırasında da onları takip edeceğiz, yakalayacağız." diyordu.

Karşısındakini polis zanneden Ali Rıza Irmak, hemen Ataşehir'deki yaklaşık 500 metrekare olan arsayı satmak için harekete geçti. Arsayı 710 bin TL'ye sattı. Irmak, arsayı sattıktan sonra telefondaki kişi Maltepe'deki evine kurye gönderdi. Irmak'a gönderilen kişiye parolayı sormasını parolaya 'ekmek' dediğinde parayı vermesini istedi. Kurye eve gittiğinde parolayı sordu. Kurye 'ekmek' deyince parayı verdi.

Haberin Devamı

Telefondaki kişi arsa parasını aldıktan sonra da durmadı. Bir bankada FETÖ'cüler olduğunu, operasyona devam edeceklerini, kendilerine yardım etmesi için bankadan kredi çekmesi gerektiğini söylüyordu. Bu isteğe de uyan Irmak, bankaya giderek 50 bin TL'lik kredi çekti. Telefondaki kişi evine gelen kuryeye yine parola sormasını 'bayrak' derse parayı vermesini istedi. Kurye kapıya geldiğinde parolayı sordu ve 'bayrak' karşılığını alınca bu parayı da vardi.

Paraları alan dolandırıcı durmak bilmiyordu. Yine aradı ve üzerine kayıtlı başka bir şey olup olmadığını sordu. Irmak, Balıkesir'de yazlığı olduğunu söyledi. Dolandırıcı, yazlığı da satmasını istedi. Irmak, yazlığı satmak için hazırlık yaptığı sırada 86 yaşındaki babasına yazlığı satmak istediğini söyledi. Babası buna şiddetle karşı çıktı. Babasına yaşadıklarını anlatınca, babası, "Oğlum bunlar sahtekar, dolandırıcı sakın satma, sattırmam." dedi. Babasının uyarısıyla dolandırıldığını anlayan Irmak polise giderek şikayetçi oldu. Irmak, suç duyurusunun ardından, "45 yıllık emeğimi çaldılar. Hala yaşadıklarıma inanamıyorum. Emekli maaşımla çektiğim krediyi ödüyorum. Hiç bir şeyim kalmadı. Lütfen paramı geri getirsinler, mahvoldum." dedi.

Haberin Devamı


SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!