Dağlıca’nın kalleşi katil ’Ape Hüseyin’

Güncelleme Tarihi:

Dağlıca’nın kalleşi katil ’Ape Hüseyin’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2007 00:00

Dağlıca’da 12 askerimizin şehit olduğu eylemin emrini veren, ’Ape Hüseyin’ kod adlı PKK’lı Kadri Çelik’in eski bir astsubay olduğu iddia edildi. Ancak, Hürriyet’i arayan emekli bir binbaşı, Çelik’in Kıbrıs’da yanında asteğmen olarak askerlik yaptığını, kendisini aldattığını öne sürerek karısını öldürdüğünü söyledi.

HAKKÁRİ’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Komando Taburu’nun güvenliğini sağlayan birliğe 21 Ekim gecesi düzenlenen, 12 askerin şehit edilmesi, 16 askerin yaralanması, 8 askerin de kaçırılmasıyla sonuçlanan saldırıyı ’Ape Hüseyin’ kod adlı PKK’lı eski astsubay Kadri Çelik’in hazırladığı rapor edildi. ’Gizli’ ibareli istihbarat raporlarında, Dağlıca saldırısının PKK’nın Şırnak ve Hakkári’de verdiği kayıplardan sonra üyelerine moral vermek için yapıldığı belirtildi.

MORALLERİ ÇOK BOZUKTU İstihbarat bilgilerine göre, Şırnak’ın Uludere İlçesi Kelmehmet Dağları’nda PKK’nın silahlı kanadı HPG yöneticisi ’Dr. Mahir Aydın’ kod adlı Mehmet Tanrıbuyurdu da dahil 8, Uludere’nin Uzungeçit Mevkii’nde örgüt yöneticisi Zarife Adıbelli de dahil 11, Siirt Pervari’de Herekol Dağı’nda 7 ve Kato Dağı’nda 9 olmak üzere toplam 35 PKK’lı terörist bir ay içinde öldürülünce, örgütte moraller yerle bir oldu. Terör örgütü elebaşları, bu kayıpların moral bozukluğunu ortadan kaldırmak için Kandil’de örgütün silahlı kanadının genişletilmiş olağanüstü dördüncü konferansını yaptı. Toplantı sonucu, Türkiye-Irak sınır hattında, 1990’lı yıllarda olduğu gibi büyük baskın tarzında eylemlere ağırlık verilmesi kararı alındı. Dağlıca’daki saldırıyla ilgili talimatı, ’Ape Hüseyin’ kod adlı Kadri Çelik verdi. Eylemin planlayıcı ve uygulayıcıları ise, örgütün Hakkári sorumlusu ’Fazıl’ kod adlı Ahmet Şeker, yardımcıları ’Gül Çiya’ ve ’Haşim Jirki’ kod adlı teröristler ile ’Alişer Koçgiri’ kod adlı Yücel Halis’di.

20 YILDIR TERÖR ÖRGÜTÜNDE Güvenlik güçlerine teslim olan itirafçıların verdiği bilgiler ve istihbarat raporlarında ’dipnot’ olarak geçen ’Ape Hüseyin’ kod adlı Kadri Çelik, 48 yaşında, aslen Muş nüfusuna kayıtlı. Çelik, 1986’da astsubay olarak görev yaparken, Mardin’in Dargeçit İlçesi’nden PKK’ya katıldı. 20 yılı aşkın süreden beri örgüt içinde silahlı faaliyetlerde bulunan Çelik, 2005’e kadar Gabar Dağı’nda faaliyet yürüttü. Kadri Çelik, bu tarihten sonra Kuzey Irak’a çekildi. Şu anda Dağlıca Taburu’nun karşı tarafında kalan Kuzey Irak topraklarındaki Gare Dağı’nda teröristlerin eğitiminden sorumlu olan Çelik’in bulunduğu yere, 2005’te Mardin’in Midyat İlçesi’nde yol kesilerek kaçırılan polis Hakan Açıl götürülmüştü.

ASTSUBAY DEĞİL ASTEĞMENDİ Bu haber ve Çelik’in fotoğrafı dün Hürriyet’in internet sitesinde yayınlanınca, Bandırma’dan arayan emekli bir binbaşı, bu kişinin 1983’te KKTC’de yanında asteğmen olarak vatani görevini yaparken, cinayete karıştığını söyledi. Emekli binbaşı, "Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi mezunu olan Muşlu Kadri Çelik, asteğmen olarak Kıbrıs Zırhlı Alay Topçu Bataryası’nda vatani görevi yaptı. Terhisine 1 ay kala eşi ile ilişkisi olduğundan şüphelendiği sivil bir kişiyi öldürdü. Tutuklandı ve Girne Askeri Cezaevi’ne konuldu. Sonra Türkiye’ye gönderildi. Cezasını çektikten sonra PKK’ya katılmış olabilir" dedi. Binbaşının verdiği fotoğrafın arkasında da "Komutanım Astm. Çelik’in sizi hiçbir zaman unutlayacağına inanın" yazısı dikkati çekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!