Bir yapacağız pir yapacağız

Güncelleme Tarihi:

Bir yapacağız pir yapacağız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2007 00:00

Başbakan Erdoğan, sınır ötesi operasyonla ilgili ’Bin düşüneceğiz, bir yapacağız, pir yapacağız’ dedi. Erdoğan "Barzani bizim muhatabımız değil. Terör örgütüne yataklık yapıyor. Uluslararası hukuktan doğan haklarımızı kullanacağız" diye konuştu.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Köşk resepsiyonunda, olası sınır ötesi operasyonla ilgili olarak, "Ayşe yine tatile çıkacak mı" sorusu üzerine "Ayşe’ye niye kilitlendiniz. O 1974’te kaldı. Ayşe’ye takılmayalım belki Fatma çıkar" esprisini yaptı. Erdoğan, gazetecilerin sorularına özetle şu yanıtları verdi:

İTİDALİ TANIMLAYIN Bin düşüneceğiz, bir yapacağız, pir yapacağız. Avrupalı dostlarımız ’itidal’ diyorlar. Ben de ’itidali tanımlayın’ diyorum. Yerinizde oturun, seyredin diyorsanız böyle bir itidal yok. Hakça, adil çözelim diyorsanız siz üzerinize düşeni yapın, biz üzerimize düşeni yapalım. Bunu bütün Avrupalı dostlarımıza söylüyorum. İngiltere ve Romanya’nın bu konuda farklı bir yaklaşımı var. Suriye ve İran’la aynı sıkıntıyı çektiğimiz için işbirliği içindeyiz. Biz Bağdat yönetimi temsilcileri ile görüşerek iyi niyetimizi gösterdik. Barzani bizim muhatabımız değil. Şunu açıkça ortaya koymamız lazım, terör örgütüne o bölgede yataklık yapar durumda. Olay budur. Bunun da uluslararası hukukta ne anlama geldiği bellidir. Türkiye’yi sıkıntıya sokacak terör örgütleri bizim ülkemize girdikçe biz uluslararası hukuktan doğan haklarımızı kesinlikle kullanırız ve kullanacağız.

TARİHİ KARIŞTIRMAYIN (5 Kasım’dan sonra mı sorusu üzerine) Karıştırmayın. Ben size tarih, adres veremem. Muhaliflerimize mi çalışıyorsunuz, kendi ülkemizin idaresine mi. Genelkurmay Başkanımız 5 Kasım’dan sonra derken ABD’nin tavrını merak ediyor. Ne yapılacaksa, ne yapılması gerekiyorsa, vakti zamanı geldiğinde yapılır.

DALAŞMA DEĞİL DAYANIŞMA ZAMANI Bu iş hamaset işi değil. Muhalefet de hamaset yapıyor. Muhalefeti anlamakta zorlanıyorum, söz dalaşına girmek istemiyorum. Gerekiyorsa yaparım ama şu anda onun zamanı değil, dayanışma zamanı. Muhalefet sorumluluk taşımıyor, biz taşıyoruz. Muhalefet tezkerede destek verdi; biz bu tezkereyi Genelkurmay’la görüşerek vakti saati geldiğinde kullanırız. Biz TSK’nın önüne defans koymayız, bariyer olmayız. Adımı atarız.

Bush’tan somut adım isteyeceğim

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan AKP Grubu’nda yaptığı konuşmada ABD Başkanı Bush ile 5 Kasım’daki randevusunda "Terörist odaklara karşı acilen somut adımlar beklediğimizi söyleyeceğiz. PKK’nın elindeki ABD silahları konusunda da Bush’tan açıklama isteyeceğim" dedi. Erdoğan şunları söyledi: "İktidar sorumluluğu hamaset, acelecilik ve dar görüşlülüğü kaldırmaz. Zaman zaman bazı TV kanallarında, güya bu alanlarda tecrübe sahibiymiş, çıkıp orada konuşanları görüyoruz. Yaptıkları tek iş var, tahrik etmek."

Bayan Gül’le ilk kez
/images/100/0x0/55ea7d09f018fbb8f883412e


CumhurbaŞkanI Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, ilk kez Köşk protokolünde yerini alırken, frakvari kıyafetiyle dikkat çekti. Siyah kuyruklu ceket, beyaz gömlek ve uzun siyah etek giyen Hayrünnisa Hanım’ın kıyafeti, resepsiyondaki kadınların da beğenisini topladı. Resepsiyona zihinsel engelliler olimpiyatlarında dereceye giren özürlü sporcuları First Lady öperek kutladı. Resepsiyona, siyaset, iş, spor, sanat ve medya dünyasından çok sayıda davetli katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!