Kutuderesi’nden çıkış yok

Güncelleme Tarihi:

Kutuderesi’nden çıkış yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2007 00:00

8 bin Mehmetçik, Tunceli ve Şırnak’ta hava destekli operasyonla PKK’lı teröristleri kıstırdı. Cudi ve Gabar dağları helikopterler tarafından bombalanıyor. Kutuderesi’nde 40 PKK’lı kıskaca alındı. 17 PKK’lı öldürülürken 3 asker şehit oldu. Kıskaçtan çıkamayan teröristler canlı bomba eylemi talimatı verdi. Tunceli’de 1 PKK’lı yakalandı, 1 kadın teröristin eşkali belirlendi.

OPERASYONDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

SINIRDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN (29 Ekim 2007)

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin Tunceli ve Şırnak’ın kırsal kesimlerinde 8 bin askerin katılımıyla PKK’lılara yönelik başlattığı hava destekli operasyonlar sürerken, Tunceli’de öldürülen terörist sayısı 17’ye yükseldi. Şırnak’ta da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında Cudi ve Gabar Dağı’ndaki hedefler helikopterler tarafından bombalandı.

BORDO BERELİLER GİTTİ

Tunceli’deki operasyona 4. Komando Tugayı, Hozat 51. Motorlu Tugayı ile Jandarma Özel Harekat Timleri katılıyor. Kutuderesi’nde yaklaşık 40 kişilik terörist grup, 2 gündür süren operasyon kapsamında kıskaca alındı. 45 kişilik özel bordo bereli tim de helikopterlerle dün bölgeye sevk edildi.

BÖLGEDEN ÇIKAMAYACAKLAR

Şırnak’ta Cudi ve Gabar Dağı’ndaki operasyona katılan Kobra helikopterler dün, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte dağlardaki teröristlere bomba yağdırdı. Teröristlerin sınır ötesine kaçmaması için de geçiş güzergáhlarına özel eğitimli komando timleri indirildi.

TERÖRİSTLER ARANIYOR

Mehmetçik, Hakkári’nin Yüksekova’daki Dağlıca ve İkiyaka bölgesinden önceki gün Türkiye’ye sızmak isterken çıkan çatışmada püskürtülen 150 kişilik PKK’lı grubu aramayı sürdürüyor. Komandolar, şafakla birlikte teröristlerin kaçtığı İkiyaka Dağı ve çevresinde operasyona başladı. Mehmetçik, operasyon öncesi gazetecilere el sallayarak selam gönderirken, ailelerine "Bizi merak etmeyin" mesajı verdi.

TANKLAR ARTIK AÇIKTA

Olası sınır ötesi operasyon için sınır bölgelerindeki birliklere intikal ettirilen tankların namluları da Kuzey Irak’a çevrildi. Daha önce kamuflajla gizlenen tanklar, bu kez açıkta hazır durumda tutuldu. Askerleri taşıyacak araçlar da sıra sıra dizildi. Sınıra sıfır noktalarında Kuzey Irak’ı gözetleyen nöbetçi kulübelerine ve askeri araçlara, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bayraklar asıldı. Diyarbakır’a geldikten sonra Irak sınırının sıfır noktalarındaki yerleşim birimlerine gitmek isteyen yabancı gazetecilere yasak getirildi.

SURİYE’YE KAÇTILAR

Gaziantep’in İslahiye İlçesi’nde, Suriye sınırından Türkiye’ye girmek isteyen bir grup terörist, dün sabah Tahtaköprü Mevkii’nde devriye görevi yapan Türk askerlerini fark edince, tekrar Suriye’ye kaçtı. Teröristler kaçarken attıkları kutulardan 10 kilogram plastik patlayıcı, elektrikli fünye, 10 el bombası ve bir mayın çıktı. Sınırda güvenlik önlemleri artırıldı.

CANLI BOMBA ALARMI

Bu arada Kutuderesi’nde çembere alınan teröristlerin, kıskaçtan kurtulmak için Tunceli’deki militanlara canlı bomba eylemleri düzenleme talimatı verdiği ortaya çıktı. Eylem öncesi kentte plan yapmak için girmeye çalışan 1 kişi polis tarafından yakalandı. Kent merkezinde bombalı eylem yapacağı tespit edilen 25-30 yaşlarında, 1.60 boylarında esmer kıvırcık saçlı vederi bir çantası bulunan kadın teröristin eşkali telsizle tüm birimlere bildirildi.

Komandolar sevk ediliyor

Kutuderesi Vadisi’ndeki operasyon tüm hızıyla sürüyor. Mavi bereli komandolar çatışma bölgesine kamyonlarla sevk ediliyor.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!