Resepsiyonda sürpriz konuk

Güncelleme Tarihi:

Resepsiyonda sürpriz konuk
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2007 00:08

COSTNER'IN DA KATILDIĞI RESEPSİYONDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Resepsiyonda sürpriz konuk

Ümit ÇETİN

29 EKİM TÖRENLERİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN


Cumhurbaşkanı Gül, geçen yılların aksine iki ayrı Cumhuriyet resepsiyonu veriyor. Bugünkü ilk resepsiyona devlet protokolündeki TBMM Başkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, yüksek yargı mensupları, siyasi parti liderleri, milletvekilleri, üst düzey bürokratlar ’eşsiz’ olarak katıldı. Resepsiyona CHP'den katılım olmadı.

Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ’un, kayınvalidesinin vefatı nedeniyle resepsiyona katılmadığı öğrenildi. 850 kişinin davet edildiği resepsiyona MHP ve DTP’li milletvekilleri yoğun ilgi gösterdi. DSP ise Köşk'te İstanbul Milletvekili Ahmet Tan ve İzmir Milletvekili Recai Birgün'le temsil edildi.

SÜRPRİZ KONUK

Resepsiyonun sürpriz konuğu bir

Resepsiyonda sürpriz konuk

Selçuk ŞENYÜZ

süreliğine tüm siyasi konuların unutulmasına neden oldu.
Hollywood Starları Türkiye'de başlığı altında vereceği konser için Türkiye'de bulunan Kevin Costner da Çankaya Köşkü'nde verilen resepsiyona katıldı.
Çankaya yetkilileri yarın verilecek ve işadamı, sanatçı, gazeteci, sivil toplum örgütü temsilcileri ’eşli’ olarak  katılacağı resepsiyona Costner'ı da davet etti.
Ancak Costner yarın İstanbul'da konseri olduğu için gelemeyeceğini ancak bugünkü törene katılmak istediğini iletti.
Bunun üzerine Costner, Çankaya Köşkü'ne davet edildi.
Resepsiyonda büyük ilgi gören ünlü sanatçı, bir süre Cumhurbaşkanı Gül ile tokalaştıktan sonra Büyük Salon’a geçti. Costner’in Başbakan Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile uzun süre sohbet ettiği gözlendi.

Yarın verilecek ikinci resepsiyona, işadamı, sanatçı, gazeteci, sivil toplum örgütü temsilcileri ’eşli’ olarak katılacak.

İLK DURAK ATA'NIN HUZURU

Cumhuriyet
Bayramı, bugün tüm yurtta ve dış temsilciliklerde coşkuyla kutlanıyor. Ankara’daki kutlama törenleri Cumhurbaşkanı Gül’ün saat 09.00’da protokole dahil devlet erkanının oluşturacağı kortej eşliğinde Anıtkabir’e çıkmasıyla başladı.

DEVLETİN ZİRVESİ ANITKABİR'DE

Cumhurbaşkanı Gül başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret ederek, saat 9.00'da mozoleye çelenk koydu ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu. Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Deniz Baykal yan yana yürüdü. Asker tam kadro katıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, kuvvet komutanları, tüm birlikler törene katıldı. Subayların törene, kılıç kuşanarak katıldıkları görüldü.

İDEALLERE HER ZAMANKİNDEN DAHA YAKINIZ

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, Cumhuriyetimizin 84. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutladığımız bu anlamlı günde milletçe huzurunuzdayız.

Bugün aynı zamanda Cumhuriyet’in kuruluşuyla belirlediğiniz ideallere her zamankinden daha yakın olmanın kıvancını yaşıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, gösterdiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefi doğrultusunda kararlılıkla ilerlemektedir. Millet ve devlet olarak 84 yılda ulaştığımız seviye ile gurur duymakla birlikte ülkemizi dünyada hak ettiği konuma yükseltmek için çalışmalarımızı anlayış birliği içinde sürdürüyoruz. Tarihimizden ve sahip olduklarımızdan güç alarak Cumhuriyetimizi ilke ve kazanımlarıyla koruyarak yarınlara el birliğiyle taşıyacağız.

Dünya ile her alanda rekabet eden, mutlu insanların yaşadığı, güçlü ve müreffeh Türkiye’yi hep birlikte kuracağız. Böyle bir Türkiye varlığımızın teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize bırakabileceğimiz en değerli armağan olacaktır.

Bu amaçla gösterdiğimiz çabalar, şanlı geçmişimize ve bu ülkeyi kuran nesillere olduğu kadar bu günümüze ve aydınlık geleceğimize karşı da en büyük sorumluluğumuzdur.

Cumhuriyet Bayramı’nda millet olarak aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyor, minnet duygularımızla birlikte şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz.

Ruhun şad olsun."

Daha sonra tören meydanında bulunan sivil ve askeri personel ile öğrenciler, Büyük Önder Atatürk'ün mozolesi önünden saygı geçişi yapmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Anıtkabir'deki törenden sonra TBMM'ye geçerek, devlet protokolü ve yabancı misyon şeflerinin kutlamalarını kabul etti.

TBMM'deki kabul töreninin ardından Atatürk Kültür Merkezi tören alanında resmi geçit töreni düzenlendi. Tören, Cumhurbaşkanı Gül'ün birlikleri denetlemesi, halkın bayramını kutlaması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Okul ve birliklerin tören geçişinin ardından Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi Türk Yıldızları da törende gösteri yaptı.

Saat 11.00’de Anıtkabir halkın ziyaretine açıldı.

BOĞAZ’DA DEV ŞÖLEN

İstanbul’da sabah Vatan Caddesi’nde geçit töreni yapılacak. Saat 19.00’dan itibaren İstanbul Boğazı’nda önce ışık ve lazer gösterileri ile 250 tekne Fener Alayı’na katılacak. Saat 20.00’de Dolmabahçe’de başlatılacak etkinlik çerçevesinde, Boğaz Köprüsü ile Kız Kulesi arasında 16 ayrı noktadan 15 dakikalık müzikli havai fişek gösterisi yapılacak. Gösterilerde fişek, kuyruklu yıldız, renk şelalesi, çoklu atış ve şamandıradan oluşan 48 bini aşkın atış yapılacak. Boğaz Köprüsü üzerinde yer alacak 42 ateşleme sistemi ile 800 metre uzunluğunda ateş şelalesi oluşturulacak. Taksim Meydanı’ndaki kutlamalar ise saat 20.30’da başlayacak, havai fişek ve lazer gösterilerinin yanısıra dans ve müzik eşliğinde canlı DJ performansı sergilenecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!