29 Ekim şehidin doğum günü

Güncelleme Tarihi:

29 Ekim şehidin doğum günü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2007 15:46

Hakkeri Dağlıca'da şehit edilen 12 asker arasında yer alan Piyade Astsubay Çavuş Soner Özübek’in Eskişehir’de oturan babası Tuncer Özübek oğluyla gurur duyduğunu söyledi. Özübek, 29 Ekim 1985 tarihinde dünyaya gelen oğlu Soner Özübek’in 22’nci yaş gününü önümüzdeki pazartesi günü evlerinde kutlayacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Piyade Astsubay Çavuş Soner Özübek’in fotoğrafları için tıklayın

HAKKARİ DAĞLICA'DA ŞEHİT DÜŞEN 12 ASKERİN FOTOĞRAFLARI...

Eskişehir’de geçen salı günü 40 bini aşkın kişinin katıldığı cenaze töreniyle Kanlıpınar Şehitliği’nde toprağa verilen şehit Piyade Astsubay Çavuş Soner Özübek’in Şeker Mahallesi Kırım Caddesi’ndeki evinin önü Türk Bayrakları ile donatıldı. Baba Tuncer Özübek, anne Cemile Özübek, şehidin Hakkari’de er olarak vatani görevini yapan ve cenaze töreni için 10 günlük izin alarak Eskişehir’e gelen ağabeyi Serdar Özübek ile ablası Gamze Özübek, evlerine gelen yakınlarının taziyelerini kabul etmeye devam ediyor.

‘BIÇAK KEMİĞE DAYANDI’
Şehit astsubayın çiftçilik yapan babası Tuncer Özübek, PKK’ya karşı bir an önce birşeyler yapılması gerektiğini söyledi. Bıçağın kemiğe dayandığını belirten Özübek şunları söyledi:

“Son zamanlarda meydana gelen şehit olayları sonrası milletin gösterdiği tepki, bıçağın kemiğe dayandığını gösteriyor. Eskişehir ilk defa oğlumun cenaze töreninde böyle bir kalabalık gördü. Cenaze törenine 40 binden çok daha fazla kişi katılmıştır. Hükümetin bir an önce gerekeni yapması lazım. O topları faaliyete geçiren düğmeye ben basmak istiyorum. Ambalajdaki silah hiçbir vatan evladını korumaz. O silahların ambalajlarını açsınlar. Ben 35 yıldır bu devlete vergi veriyorum. 30 sene de babam verdi, 65 sene. Ben çocuklarımı tarla satarak okuttum. O silahları ambalajından çıkarsınlar. Yeter artık. Oğlum iyi bir askerdi, PKK’ya pabuç bırakacak biri değildi. Kahramanca savaşmış, Allah razı olsun, oğlumla gurur duyuyorum.”

Cenaze törenine kardeşi Soner Özübek’in astsubay kıyfetlerini giyerek katılan ve Eskişehir’de özel bir desanede matematik öğretmeni olarak görev yapan abla Gamze Özübek de kardeşiyle gurur duyduğunu söyledi. Gamze Özübek, “Ben kardeşimle gurur duyuyorum. Gerekirse ben de kardeşim gibi şehit olurum. Yeter ki bu kavga bitsin artık, gerekirse askere de giderim” dedi.

‘ERKEN TEHRİS İSTEMİYORUM, VATANİ GÖREVİMİ TAMAMLAYACAĞIM’
Kardeşi Soner Özübek ile Hakkari’de görevini yapan Serdar Özübek kendisine tanınan erken terhis hakkını kabul etmeyeceğini söyledi. Kocaeli Üniveritesi’ne bağlı 2 yıllık Meslek Yüksekokulu mezunu olan Serdar Özübek, askerliğinin bitmesine üç buçuk ay kaldığını belirterek, “Silah arkadaşlarımla beraber, kardeşimin askerlik yaptığı yerde vatani görevimi tamamlamak istiyorum” diye konuştu.

‘ŞEREFİMİZ ACIMIZDAN BÜYÜK’
Acılarını en iyi annelerin anlayabileceğini belirten şehit astsubayın annesi Cemile Özübek ise acılarının büyük, ancak şereflerinin ondan da büyük olduğunu söyledi. Anne Özübek şöyle dedi:

“Acımız büyük, şerefimiz ondan da büyük. Yavrum, vatanı için canını feda etti. Başka annelerin yüreği yanmasın, gençler böyle dökülmesin. Başımızdaki büyükler artık ne yapacaklarsa yapsınlar. Onlar bizi pek anlayamazlar. Zaten bizi anlasalardı bir an önce memleketin düzenini kurarlardı. Halen düşmanı bilmiyorlar. Bu saate kadar kim dost kim düşman belli değilse artık sonunu kim düzeltecek? Oğlumun çok geniş bir dünyası varmış, çok geniş yüreği varmış, çok fazla seveni varmış.”

29 EKİMDE DOĞUM GÜNÜ KUTLANACAK
Baba Tuncer Özübek, şehit olan oğlu Soner’in 29 Ekim 1985 tarihinde dünyaya geldiğini vurgulayarak, pazartesi olan doğum gününde evlerinde okutacakları mevlit ve Kuran’la anacaklarını söyledi. Özübek “Böyle bir doğum günü hiç kimseye nasip olmaz. Oğlum 29 Ekim’de 22 yaşında olacaktı” diye konuştu.

Özübek ailesi, şehit olan oğulları Soner Özübek için evlerinde bir de köşe oluşturdu. Şehidin giysilerini ve fotoğraflarını bu köşedeki vitrine koydu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!