Dolu kalkıp boş dönüyorlar

Güncelleme Tarihi:

Dolu kalkıp boş dönüyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2007 00:00

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin olası sınır ötesi harekatını bekleyen Kuzey Irak’ta fırtına öncesi sessizliği Türk topçusunun ateşi ve F-16’larının uğultusu bozuyor. Diyarbakır’dan ardı ardına bomba ve füze yüklü kalkan ’Savaşan Şahinler’, üslerine boş dönüyor. Bölgedeki operasyonlar da hız kesmeden sürüyor..

HAKKÁRİ’nin Dağlıca Bölgesi’ndeki çatışma alınında yapılan arazi aramasında, ilk belirlemelere göre, teröristlere ait; 3 Kalaşnikof piyade tüfeği, 36 el bombası, 1 RPG-7 roketatar, 27 roket, 153 Kalaşnikof mermisi, 10 şarjör ve 500 gram C-4 patlayıcı madde buldu. Türkiye sınır ötesi operasyon hazırlıklarını tamamlayıp eli tetikte beklerken, sınır kesiminde operasyonlar da hız kesmeden devam ediyor. Sınırda geçişler kontrol altında tutulurken, Hakkari ile Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca’da fırtına öncesi sessizlik hakim.

VUR EMRİ BEKLENİYOR Irak sınır kesiminde konuşlandıralan birlikler bir yandan PKK’ya yönelik operasyonlarını sürdürken, sınır ötesi harekat için de ’vur’ emrini bekliyor. Sınırda bütün hazırlıklarını tamamlayan Mehmetçik, Irak topraklarındaki PKK inlerini vurmak için hazır bekliyor. Yüksekova ve Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde özellikle sınır bölgesindeki köylerde yaşayan vatandaşlar, geliş ve gidişleri kontrol altında yapılıyor. Bölgeye girip çıkanlar kimlik kontrolünden geçiriliyor.

F-16’LAR SÜREKLİ SORTİDE PKK’ya karşı sürdürülen operasyonlara hava desteği sağlayan F- 16 savaş uçakları ile Kobra helikopterler, Diyarbakır 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’ndan bomba yüklü havalanıyor. Teröristlerin bulunduğu yelerin koordinatları verilir verilmez havalanan uçaklar ve helikopterler, hedeflere bomba yağdırıp üsse dönüyor. Hakkári’nin Şemdinli ilçesi dağlık arazi kesiminde, arazi araması yapan güvenlik güçlerine önceki gün saat 13.00’te bir grup terör örgütü mensubu tarafından açılan ilk ateşte bir güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtildi.

TANKLAR HAZIR BEKLİYOR Sınır kesimine tanklar da getirildi. Türk sınırını geçtikten sonra düz bir ovaya sahip olduğu belirtilen Kuzey Irak’ta tankların geçişte zorluk yaşamayacağı vurgulandı. Saat 12.30’de iki Türk F-16 savaş uçağı sınır boyunda keşif uçuşu yaptı. Güzergahta yol boşunca mayın aramaları yapılırken, askerlere moral olması açısından da bazı kayalıklar üzerine kırmızı ve beyaz boya ile Türk bayrağı yapılması dikkat çekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!