Bordo bereliler Kuzey Irak'ta takipte

Güncelleme Tarihi:

Bordo bereliler Kuzey Irakta takipte
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2007 00:03

PKK'lılar tarafından kaçırılan 8 askerimizin kurtarılması için Özel Kuvvetler devrede. Irak topraklarına giren “bordo bereliler” askerlerimizin yerini saptamaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde bulunan 72 numaralı tepede, 12 askerimizi şehit eden teröristlerin, 8 askerimizi de kaçırdığının belirlenmesinden hemen sonra başlatılan ırak topraklarına “sıcak takibi” Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı timler yapıyor.

PKK'lıların, güvenlik güçleri tarafından dinlendiğini bildiği telsiz konuşmalarında, askerlerle ilgili “şaşırtıcı” konuşmalar yapıyor. Yapılan telsiz konuşmalarında, askerlerin fotoğraflarının çekilmesinden sonra 2’sinin Erbil’e götürüldüğü, diğerlerinin de değişik kamplara ulaştırıldığı belirtildi.

ÖNCEDEN SIZDILAR

Askerlerimizin şehit edildiği Dağlıca'da "72. tepe"de bulunan "uzak emniyet timi" pusularına, timlerin yerleşmesinden önce, PKK'lıların geldiği ve askerlerimizin gelişinden kısa süre sonra da çatışmanın başladığı belirlendi. Askerleri kaçırmak ve sınır ötesine geçirmek isteyen teröristlerin, bu çabalarına rağmen, askerlerimiz teslim olmadı. Mevziileri önceden tuttukları için teslim olmayan askerlerimizi şehit eden, yaralayan teröristlerin, teslim olan askerleri götürmeleri ise yurtta büyük üzüntü yarattı.

Haberin Devamı

KANDİL'DEN YÖNETİLDİ

Duhok bölgesinde bulunan teröristlerin, çatışma bölgesine kalabalık grup halinde gelmesinin de, geçmişte uyguladıkları gibi asker kaçırmaya yönelik olduğunu değerlendiren yetkililer, teröristlerin Kandil'de bulunan "Roj" kodu kullanılan telsizden yönetildiği, çatışmanın seyri konusunda "roj" kodlu telsizden talimatlar verildiği belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!