3 koldan ateşe anında karşılık

Güncelleme Tarihi:

3 koldan ateşe anında karşılık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2007 00:00

Kuzey Irak’taki kamplarından gelerek sınırı geçen 200 kadar PKK’lı Dağlıca Piyade Taburu’nun güvenliğini sağlayan bölüğe gece yarısı üç koldan saldırdı. Çıkan çatışmada 12 asker şehit oldu, 16 asker yaralandı. Çatışma ve sonrasındaki takip esnasında 32 PKK’lı öldürüldü.

Haberin Devamı

HAİN PUSUDA CAN VEREN ŞEHİTLERİMİZİN FOTOĞRAFLARI  İÇİN TIKLAYIN...

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nin Irak sınırındaki Dağlıca Köyü yakınlarında kalabalık PKK’lı grubu askeri birliğe saldırdı. Çıkan çatışmada 12 asker şehit oldu, 16 asker de yaralanırken, çatışma sırasında ve sonrasında toplam 32 PKK’lı öldürüldü.

IRAK’TAN GELDİLER Kuzey Irak’taki Mezi Karyedari Kampı’ndan gece yarısı Avaşin Vadisi yoluyla geldikleri Dağlıca’dan sınırı geçen teröristler, Yüksekova’nın sınır kesimindeki Yeşiltaş ve Dağlıca köyleri arasında ulaşımı sağlayan karayolunda, Avaşin Çayı üzerindeki Şehri Köprüsü’nü havaya uçurdu. Böylece karayolundan yardım gelmesini engellemeyi hedefleyen teröristler, saat 00.20’de Dağlıca Piyade Taburu’nun güvenliğini sağlayan sınırdaki bölüğe 3 yönden saldırdı. 200 kadar teröristten oluştuğu sanılan PKK’lı grubunun uzun namlulu silahlar ve roketatarla açtığı ateşe, askerler de karşılık verdi. İlk ateş sırasında 12 asker şehit oldu, 16 asker de yaralandı.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ Saldırıda şehit düşenlerin isimleri şöyle: Piyade Astsubay Mehmet Bozkurt, Astsubay Çavuş Soner Özübek, Uzman Çavuş Mustafa Uysal, Çavuş Selçuk Gürdal, Erler Lokman Eker , Yavuz Öztürk, Zekeriya Yatı, Abdurrahman Doğan, İrfan Beyaz, Vedat Kutluca, Samet Saraç, Mehmet Cücük. Yaralılar ise helikopterlerle Hakkari Dağ ve Komando Taburu’ndaki Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı askerlerden bazılarının durumunun ağır olduğu öğrenildi.

PKK’YA AĞIR DARBE Bölüğe saldırıda ağır kayıp veren PKK’lı teröristler sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Irak topraklarına kaçarken, helikopterlerce takibe alındı. Teröristler, bölüğe saldırıda çıkan çatışmada ve sonrasındaki takip sırasında sağlanan sıcak temas sonucunda 32 kayıp verdi. Mehmetçiğin Irak sınırında karadan ve havadan başlattığı operasyon devam ediyor. Irak’ın kuzeyini ağır silahlarla yoğun ateşe tutan Türk Ordusu’nun, PKK’nın kaçış yolu olarak kullandığı üç köprüyü yerle bir ettiği bilgisine ulaşıldı.

Düğüncülere PKK mayını: 17 yaralı

/images/100/0x0/55eb0bc7f018fbb8f8a78180


HAKKÁRİ’nin Yüksekova İlçesi’nden gelin alan 12 araçlık konvoy Yeşiltaş Köyü’ne gitmek üzere yol çıktı. Tokağaç Köyü yakınlarında Hamza Savaşan’ın kullandığı 30 YC 173 plakalı minibüsün geçişi sırasında teröristler yola döşedikleri mayını uzaktan kumandayla patlattı. Hurdaya dönen minibüste 15 kişi ve arkadaki minibüste 2 kişi yaralandı. Yaralılardan 6’sı yaşları 4-12 arasında değişen çocuklar.

İşte bu vadi

Avaşin Çayı üzerindeki Şehri Köprüsü, Yüksekova’nın sınır kesimindeki Yeşiltaş ve Dağlıca köyleri arasında ulaşımı sağlayan karayolu üzerinde bulunuyor. Şehri Köprüsü, askeri birliklerin önemli geçit noktalarından birisi olarak sayılıyor. Teröristler bu köprüyü uçurup, Dağlıca Piyade Taburu ile koruma bölüğünün arasındaki karayolu bağlantısını kesti. Dağlıca’ya giriş çıkışlar yasak. Bölge abluka altında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!